Afbeelding
Foto:

Willemien van den Berge is eigenaresse van Advocatenkantoor Van den Berge. Samen met haar collega Daniëlle Coppens-Roks werkt ze normaal op kantoor in de Kortemeestraat, maar toen de coronacrisis uitbrak kwamen ook zij thuis te zitten.


"Meteen vanaf het begin hebben we besloten om vanuit huis te werken. Dat was goed te doen, we hebben gewoon de computer en telefoon opgepakt en we konden zo thuis aan de slag. Bijna alles is gedigitaliseerd, dus dat was geen probleem."

De twee overleggen graag met elkaar en er werd tijdens het thuiswerken dan ook regelmatig gebeld met elkaar. "We hingen constant aan de telefoon met elkaar, dus we konden nog steeds overleggen. Alleen het contact met cliënten ging wat lastiger en de communicatie met de Rechtbank werd anders. Dat staat eigenlijk nog enorm in de kinderschoenen. Zittingen werden dan ook uitgesteld en opgeschoven."

Persoonlijk houdt Willemien meer van het persoonlijke contact. "Natuurlijk is het fijn dat je minder reistijd hebt, maar bijvoorbeeld bij de intake van een nieuwe cliënt vind ik het toch veel fijner om persoonlijk kennis te maken." Inmiddels werken Willemien dan ook gewoon weer op kantoor. "Er is voldoende ruimte, dus we kunnen gewoon 1,5 meter afstand aanhouden. Voor ons werkt dit fijner. De lijntjes zijn korter en het is gewoon gezelliger. Qua cliënten zijn we nog wel terughoudend. We ontvangen zo weinig mogelijk mensen op kantoor." [n]