Zuivere hattrick niet genoeg voor Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze waren de groengele gasten uit Putte de beste en gevaarlijkste ploeg. De 0-1 viel na mistasten van Collin en de 0-2 na dom balverlies van Max op het middenveld. Daartegenover stelden de Oranje-zwarten slechts 1 gevaarlijk moment toen Jibbe op links doorbrak maar zijn harde schot werd knap gestopt door de keeper van de gasten.

Na een donderspeech van trainer Erwin van Schilt kwamen de Borgvlieters als herboren uit de schone kleedkamer Binnen 3 minuten viel de 1-2 door Jibbe die een voorzet op maat van de naar rechts uitgeweken Dylan binnenschoot. Rik schoot een vrije schop snoeihard op de paal en zo gaat dat, uit de tegenstoot boogde een Grenswachter de bal fraai over Antal heen: 1-3. Halverwege de enerverende tweede helft die geen moment verveelde, schoot captain Jeffrey Franken na vloeren van Jibbe de toegekende strafschop op de paal. Maar 1 minuut later werd Jibbe de diepte ingestuurd en alleen voor de doelman faalde hij niet: 2-3. Nog 20 minuten te gaan. De Puttenaren waren groggy maar ook de Borgvlieters waren tenne in de zomerse hitte vooral ook toen Dylan en Jeffrey, 2 sterkhouders, wegens een gemene trap op het scheenbeen resp. opspelende hamstrings moesten uitvalllen. Roland en Stefan vulden hun plaatsen in en eerstgenoemde gaf een prachtige voorzet op weer Jibbe die zijn hattrick voltooide en meteen topscorer is in de vierde klase b :3-3. Helaas viel 5 minuten voor tijd de 3-4 uit een hoekschop na een duwfout die de overigens goed leidende referee Den Rooden niet zag.