Afbeelding
Foto:

"De startersmarkt blijft erg krap. Er is veel meer vraag dan aanbod en dat geldt eigenlijk voor alle segmenten", stelt makelaar Erik Vink van Vink Makelaardij.


Meer dan eens zijn er dan ook meerdere kandidaten die een bod uitbrengen op een huis. "Mensen zijn zelfs bereid om over te bieden om de woning te bemachtigen", stelt Vink. En daarmee is een trend die voorheen alleen zichtbaar was in de Randstad ook naar West-Brabant overgewaaid. "Het is nog niet zo spectaculair als in de grote steden, maar het speelt hier wel steeds meer." In het gekste geval had Erik Vink wel 45 mensen voor de bezichtiging van een huis. "Maar zo gek is het niet altijd hoor."

Dat er een gat zit tussen vraag en aanbod komt volgens Erik Vink vooral doordat er in het verleden te weinig gebouwd is. "Op dit moment lopen er verschillende projecten. Dat is een goede ontwikkeling. Het zijn vooral tweekappers en appartementen. Dat is niet helemaal voor de starters bedoeld, maar de mensen die hier gaan wonen zorgen wel voor beweging in de woningmarkt. Er komen immers weer andere huizen vrij." Toch zou er volgens Vink meer gebouwd mogen worden. "De druk blijft op de startersmarkt."

Dat er problemen zouden zijn met de financiering van huizen, dat ziet Erik Vink niet terug in zijn werk. "De starters die ik tegenkom zijn allemaal goed voorbereid. Ze weten wat hun financiƫle mogelijkheden zijn en ouders zijn vaak bereid om bij te springen voor de kosten koper." [n]