Strijdbaar Nieuw Borgvliet verslaat Rimboe: 1-3

BERGEN OP ZOOM - Op het mooi gelegen sportpark In Wouwse Plantage behaalde Nieuw Borgvliet de eerste overwinning van het seizoen op Rimboe. Deze kwam de mannen van Erwin van Schilt volkomen toe omdat zij zich vele kansen schiepen waarvan er echter maar 3 werden benut.

De thuisploeg kwam op voorsprong na een half uur maar in blessuretijd van de eerste helft viel de gelijkmaker nadat Stefan met het hoofd een voorzet van Roland naar Jibbe stuurde die prachtig diagonaal binnenkopte in de verste bovenhoek. Even daarvoor had de uitblinkende doelman van de gastheren miraculeus een bal van Roland net voor de doellijn weggestompt.

Na de rust was Nieuw Borgvliet heer en meester en met Dylan weer in de verdediging werden samen met David en de degelijke backs Colin en Frans de schaarse pogingen van de thuisploeg vakkundig verijdeld. Jibbe schoot binnen 10 minuten eerst op de paal en daarna op de doelman. Halverwege de tweede helft schoot de foutloze doelman Antal een bal diep in de helft van Rimboe waar de twee spitsen Marco en Stefan de verdedigers zo in het nauw brachten dat een van hen de bal over zijn eigen doelman kopte:1-2. Met de goed invallende Ahmed en Benny bleven de Oranje-zwarten druk uitoefenen en dat leidde tot de 1-3 na een prachtaanval die begon bij de sterke controleur op het middenveld Jeffry (samen met Rik) die Stefan diep stuurde die op zijn beurt Marco aanspeelde die koelbloedig in de verste hoek scoorde.

Een dikverdiende zege van het hechte, strijdbare collectief.

Zondag op De Markiezaten tegen BSC dat vorig seizoen verwoed streed om promotie met Nieuw Borgvliet. Een zware maar niet onmogelijke opgave.[n]