Vrijdag 25 september

Rozenkruis en Gnosis, een innerlijke verkenning

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op vrijdagochtend 25 september start bij het Lectorium Rosicrucianum, de eerste van 8 bijeenkomsten, waarin gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering. Wie zijn wij? Wat is onze ware identiteit? Waar liggen de wortels van ons bestaan? Tijdens de verkenningen trachten we ons eigen wezen te doorgronden met behulp van de gnostieke wijsbegeerte. Gnosis wordt wel verklaard als de diepere kennis in mens, wereld en godsdienst, die leidt tot inzicht. In gnostieke geschriften wordt gezegd: Gnosis is een kracht of een licht dat niet voortkomt uit de ons bekende natuur, maar uit de goddelijke liefde. Gnosis maakt zich kenbaar aan hen die daarvoor ontvankelijk zijn. Vrijdag 25 september 10.00-11.00 uur. De bijeenkomsten zijn ook op dinsdagavonden, dinsdag 29 september 20.00-21.00 uur. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Zondag 27 september

Bingo op zondag

13:30 | Gemeenschapshuis St. Antonius

Gedurende de maanden september 2020 tot en maart 2021 wordt op de laatste zondag van de maand een bingo georganiseerd in gemeenschapshuis St. Antonius, Kerkstraat 84 in Lepelstraat. Deze bingo staat onder auspiciƫn van de plaatselijke KBO Vereniging. Zondag 27 september zal voor de eerste keer deze bingo worden gespeeld. Vanaf 13.00 uur kunt u boekjes kopen, vanaf 13.30 uur rollen de ballen. Tijdens deze middag gelden de RIVM regel, hetgeen betekent dat maar een beperkt aantal mensen deel kan nemen aan deze bingo.Omdat ook een registratieplicht geldt moet vooraf worden aangemeld. De volgorde van aanmelding is bepalend of U kan en mag deelnemen. Aanmelding kan uitsluitend telefonisch onder nummer: 06-29162915.

Laatste publiekswandeling Mattemburgh van dit seizoen

14:00 | Mattemburgh

Op zondag 27 september organiseert Brabants Landschap de laatste publiekswandeling dit seizoen op buitenplaats "De Mattemburgh". Dit geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. De unieke kuipplantencollectie van de Mattemburgh zal tijdens deze rondwandeling centraal staan. In verband met het coronavirus gaat de wandeling alleen door de tuinen. U kunt de villa helaas nu niet bezichtigen. De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren. Aanvang 14.00 uur bij de parkeerplaats, P1 aan de Beukendreef. De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur! De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting. Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin. Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten.