Expositie Zien wat blijft

13:00 | Lectorium Rosicrucianum

Tentoonstelling bezichtigen tot 25 oktober op maandag t/m donderdag 13.00-17.00 uur; vrijdag 13.00-20.00 uur; zaterdag en zondag 12.00-16.00 uur.Tentoonstelling ‘Zien wat blijft, mythen in woord en beeld’ met schilderijen van Joop Mijsbergen en teksten van auteur Ankie Hettema. Mijsbergen schrijft: ‘De spitsvondigheden, de gastvrijheid, de vele uiteenlopende emoties, die ik aantrof in de mythen, waren voor mij levenslessen. (...) Kijk, kijk, kijk zelf. Luister, luister opnieuw en blijf luisteren. Lees en verdiep je en je zult een stukje geluk beleven. Je zult troost vinden of een stuk zelfbevestiging, of een nieuw levensgevoel ervaren. Wie zo verrijkt uit een concert, uit een tentoonstelling of voordracht komt, is beter, in de zin van groter, rijker, in feite meer mens geworden. Zowel kunst scheppen als kunst ervaren is geestelijke actie, is menselijk, is verruimend. We kunnen niet zonder.’Lectorium Rosicrucianum Centrum Bergen op Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom.

Donderdag 15 oktober

Informatieavond Basiscursus Imkeren

19:30 | Gemeenschapshuis St. Antonius

In januari 2021 gaat bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant weer met een nieuwe Basiscursus Imkeren van start. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in het leven en werken van de honingbij. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de solitaire bijen. Het is een prachtige gelegenheid om u te verdiepen in de biodiversiteit in uw eigen omgeving. De cursus bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. De theorielessen starten in januari en worden op donderdagavond gegeven. De praktijklessen beginnen medio maart en u wordt daarbij begeleid door een ervaren imker. Op donderdag 15 oktober is er een informatieavond over deze cursus, waarop u van harte welkom bent. Er zal uitgebreide informatie worden gegeven over de inhoud/opzet/werkwijze van de basiscursus imkeren. U kunt zichzelf ook inschrijven via www.bijenhouders.nl. Locatie informatieavond: Gemeenschapshuis St. Antonius, Kerkstraat 84, 4664 BS Lepelstraat. Aanvang: 19:30 uur (inloop 19.15 uur). Wij vragen u om zich i.v.m. de geldende regels in de horeca (Covid-19) wel voor deze avond op te geven via mail: marja8316@gmail.com.

Maandag 19 oktober

Bingo coronamaatregelen Wittenhorst

13:30 | De Wittenhorst

Op 21 september hadden we onze maandelijkse bingomiddag. Met de juiste maatregelen was het dan ook weer een geslaagde middag. De deelname wordt maandelijks alleen maar, steeds meer. Logisch, want we houden ons stipt aan de maatregelen. Veiligheid staat voorop, en daar houden we ons aan. De afgelopen weken zijn de maatregelen van het RIVM aangescherpt. Er mogen niet meer dat 30 personen in de ruimte van de grote zaal! De volgende bingo is op maandagmiddag 19 oktober, aanvang 13.30 uur in Wittenhorst. We willen u dan ook vragen om telefonisch aan te melden! Dit om teleurstellingen te voorkomen, want vol is vol. We zouden het erg jammer vinden dat u niet zou kunnen deelnemen. We hopen dat u hier begrip voor heeft. Alleen telefonisch aanmelden t/m 16 oktober: 0164-686171.

Dinsdag 20 oktober

Stoute middag in de BiebFabriek

14:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

De BiebFabriek in Bibliotheek Bergen op Zoom is open in de herfstvakantie. Dinsdag 20 oktober is er van 14:00 tot 15:00 uur een Stoute middag rond het boek Annabelleke, het allerstoutste kindje ter wereld van Miriam Borgermans en Monique van den Hout. Schreeuwen, lawaai maken, scheuren, rennen, vieze dingen, boeren… Normaal mag het niet, maar nu mag het allemaal. Het is leuk voor kleine en grote mensen. De toegang is gratis. Graag aanmelden via f.flach@bibliotheekwb.nl.

Woensdag 21 oktober

Inloop voetbaltrainingsmiddag voor meisjes

14:00 | SV MOC'17

Voetbalvereniging MOC’17 heeft al acht meisjes voetbalteams. Maar er is ruimte voor nog meer meiden die willen gaan voetballen. Daarom wordt op woensdagmiddag 21 oktober om 14.00 uur een inlooptrainingsmiddag georganiseerd voor meisjes van 8 t/m 12 jaar die het leuk vinden om te voetballen. De training vindt plaats op het sportterrein van MOC’17 aan de Olympialaan in Bergen op Zoom. Aanmelden kan o.v.v. naam en leeftijd via coordinatormeisjes@moc17.nl.