Woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober

Expositie Zien wat blijft

13:00 | Lectorium Rosicrucianum

Tentoonstelling bezichtigen tot 25 oktober op maandag t/m donderdag 13.00-17.00 uur; vrijdag 13.00-20.00 uur; zaterdag en zondag 12.00-16.00 uur. Tentoonstelling ‘Zien wat blijft, mythen in woord en beeld’ met schilderijen van Joop Mijsbergen en teksten van auteur Ankie Hettema. Mijsbergen schrijft: ‘De spitsvondigheden, de gastvrijheid, de vele uiteenlopende emoties, die ik aantrof in de mythen, waren voor mij levenslessen. (...) Kijk, kijk, kijk zelf. Luister, luister opnieuw en blijf luisteren. Lees en verdiep je en je zult een stukje geluk beleven. Je zult troost vinden of een stuk zelfbevestiging, of een nieuw levensgevoel ervaren. Wie zo verrijkt uit een concert, uit een tentoonstelling of voordracht komt, is beter, in de zin van groter, rijker, in feite meer mens geworden. Zowel kunst scheppen als kunst ervaren is geestelijke actie, is menselijk, is verruimend. We kunnen niet zonder.’Lectorium Rosicrucianum Centrum Bergen op Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom.


Woensdag 21 oktober

Inloop voetbaltrainingsmiddag voor meisjes

14:00 | SV MOC'17

Voetbalvereniging MOC’17 heeft al acht meisjes voetbalteams. Maar er is ruimte voor nog meer meiden die willen gaan voetballen. Daarom wordt op woensdagmiddag 21 oktober om 14.00 uur een inlooptrainingsmiddag georganiseerd voor meisjes van 8 t/m 12 jaar die het leuk vinden om te voetballen. De training vindt plaats op het sportterrein van MOC’17 aan de Olympialaan in Bergen op Zoom. Aanmelden kan o.v.v. naam en leeftijd via coordinatormeisjes@moc17.nl.

Donderdag 22 oktober

Taalcafé Bergen op Zoom

13:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

Oefen je Nederlands en maak nieuwe vrienden! Make new friends while practising the Dutch language! Wil jij ook beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar het Taalcafé! Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen. De koffie en thee staan voor je klaar! Houd rekening met de coronamaatregelen die aangegeven worden in de bibliotheek. Ook tijdens het Taalcafé houden we 1,5 afstand van elkaar. Op die manier kunnen we elkaar weer op een veilige manier ontmoeten. Bovenkamer (2e etage) Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17, iedere donderdag van 13.30-14.30 uur. De toegang is gratis. Je kunt zo binnenlopen. Meer informatie: mail naar taalhuis@bibliotheekwb.nl