Afbeelding
Foto:

Koele Wateren Wandeling door Stadsgidsen

BERGEN OP ZOOM - Een wat vreemde naam voor een stadswandeling zal u denken. Dat klopt. Het is de naam van de expositie die op 14 november wordt geopend in het Markiezenhof. Een mooie selectie schilderijen uit het Rijksmuseum. Kunst met water in de hoofdrol.


De stadsgidsen zijn op zoek gegaan naar bijzondere locaties in het havenkwartier die verbonden zijn met elementen uit deze schilderijen. Het was een hele zoektocht. Samen met enthousiaste bewoners en bedrijven in het havenkwartier zijn plekken gevonden die helemaal terugkomen in de schilderstukken van het Markiezenhof.

Dat ervaart u tijdens de wandeling, als de gids u laat zien wat de relatie is tussen de speciaal geselecteerde schilderijen, het water en de historie van Bergen op Zoom met betrekking tot dat water. U komt dan op plekken waar je normaal gesproken echt niet komt en een bijzondere wereld gaat voor u open. De wandeling eindigt op een plek waar u ook wat verkoelends wordt aangeboden.

Natuurlijk willen we graag met u deze wandeling gaan maken, gedurende de expositie in het Markiezenhof, die loopt van november t/m maart 2021. Maar in verband met corona we moeten even afwachten of dat gaat lukken en met hoeveel mensen de wandeling mogelijk is. Voorlopig zijn hiervoor de volgende data gereserveerd:

November: 14 – 22 – 28
December: 6 – 13 – 19
Januari: 3 – 9 – 17
Februari: 20 – 28 .
Maart: 6

Voor reserveringen kunt u vanaf 10 november op onze website www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl zien wat precies de mogelijkheden zijn. Hou deze site dus goed in de gaten als u deelgenoot wilt worden van de Koele Wateren.

De verdere agenda:
Op de aangegeven site kunt u zien dat SBM nog enkele rondleidingen organiseert op het Ravelijn en Fort de Roovere. Ook kunt u nog stadswandelingen boeken, zij het voorlopig nog voor (zeer) kleine groepen. Ook zijn er mogelijkheden voor een bezoek aan de Gertrudiskerk en toren. Alle reserveringen ook mogelijk via het VVV.
Mogelijk dat dit alles in de loop van november gaat wijzigen, maar daar houden we u dan van op de hoogte.[n]