Afbeelding
Foto: cornedeweert.nl

Krabben maken digitaal kennis met de nieuwe Prins

BERGEN OP ZOOM - Het zal op 11 november, oftewel 11-11, leeg blijven op het Bleekveldje in ‘t Krabbegat. Dit jaar wordt er, vanwege de coronacrisis, geen activiteit georganiseerd bij De Geit van Mie den Os. “Wij vragen alle Krabbe niet naar de Geit te gaan”, aldus de stichting Vastenavend.

Geen zevensprong, geen ‘Kale N’eed’ en geen bekendmaking van de nieuwe Prins. “We nemen hiermee allemaal onze verantwoordelijkheid en willen samen met alle Krabbe geen enkel risico lopen in het verspreiden van het virus. Maar, omdat we een nieuwe Prins hebben, zullen we alle Krabbe zeker de mogelijkheid bieden kennis met hem/haar te maken”, laat de stichting weten.


Startschot

Dat gaat gebeuren middels een uitzending op ZuidWest TV die ook gestreamd wordt op de digitale kanalen van de stichting. Deze uitzending vangt aan om 22.30 uur op woensdag 11 november. “Hierdoor zal er toch het startschot gegeven worden voor het komende bijzondere Vastenavendseizoen. Hoogtepunt in deze uitzending is het bekendmaken van de nieuwe Òòg’eid om 23.11 uur!” Wat verder de inhoud van de uitzending zal zijn blijft geheim.


Leutvirus verslaan

"Niets doen was dit jaar echt geen optie, zeker niet met een nieuwe Prins. Gezien de huidige omstandigheden zal de invulling van de komende Vastenavend zelf in januari méér duidelijk zijn en bekend worden gemaakt. Er is geen virus op deze planeet die ons eigen Bergse Leutvirus zal kunnen verslaan. Hiervan zijn we overtuigd.

De continuïteit van de Bergse Vastenavend staat voorop. Nog decennia en zelfs eeuwen lang. De huidige noodzakelijke aanpassingen dragen daaraan bij”, besluit de stichting.[n]