Afbeelding
Foto:

Sinterklaas komt naar Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Stichting Sint Nicolaas BoZ stond dit jaar voor een moeilijke taak. Wat kan én mag er allemaal georganiseerd worden rondom de komst van Sinterklaas? Uiteindelijk is de planning een paar keer aangepast. "En zelfs nu is het nog afwachten wat er door kan gaan, maar we hebben er enorm veel zin in", vertelt Miriam van Esveld enthousiast.


Sinterklaas is immers bijna in het land. Op 14 november zou eigenlijk de intocht van Sinterklaas plaatsvinden, maar die kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. "Maar, kinderen kunnen wel al vanaf maandag 9 november kijken naar Studio Pepernoot", vertelt Van Esveld. "Dat is een week eerder dan normaal, maar er zijn zoveel leuke verhalen te vertellen vanaf de boot van Sinterklaas en die wilden we de kinderen niet onthouden." In een vlotte aaneenschakeling van korte shots van de Pieten beleven de kinderen het verhaal van ‘een pak voor Sinterklaas’. De uitzendingen zijn iedere schooldag vanaf 09.00 uur te zien op www.studiopepernoot.nl en op ZuidWestTV met heel de dag herhalingen.


De Grote Welkom Sinterklaas-show

Om de Sint dit jaar toch welkom te heten, wordt er dit jaar De Grote Welkom Sinterklaas TV-show georganiseerd. Op zaterdag 14 november vanaf 16.00 uur kunnen ouders met hun kinderen gewoon lekker knus vanuit huis genieten van deze show. Het programma duurt maar liefst een uur en valt onder leiding van Zoekpiet en Roos. Kinderen die een vraag hebben aan Sinterklaas mogen die vraag opnemen en het filmpje kunnen zij sturen aan welkomshow@sintboz.nl. Wie weet komt hun vraag aan bod in de uitzending. Dat er één hele speciale gast is in deze tv-show, dat mag duidelijk zijn. Maar natuurlijk zijn er ook Pieten in de studio waar je spannende en verrassende acties van kan verwachten. En het is eindelijk tijd om thuis heel hard de Sinterklaasliedjes te zingen, dat komt goed uit want de Pietenband is er ook. Zo hoef je toch niets te missen van de komst van Sinterklaas én je kan nog eens lekker warm blijven zitten ook!


Sint Scholenpakket

Vanaf maandag 16 november gaan de verschillende basisscholen weer aan de slag met het Sint Scholenpakket. Dit is bedoeld voor de kinderen van groep 1 t/m 4. De kinderen kijken in de klas naar Studio Pepernoot. Via de mobiele telefoon van de leerkracht ontvangen zij filmpjes en whatsapp berichten van Kleermakerpiet. Die vraagt de kinderen elke week om speciale hulp. De kinderen gaan in de klas aan de slag en hun bijdrage is te zien in de uitzending van Studio Pepernoot op vrijdag. Zo komt misschien jouw eigen klas op TV! Super tof! "Doordat we minder activiteiten kunnen organiseren, mis je soms de verbinding met de kinderen. We hopen dat op deze manier toch te realiseren."

De komende tijd kunnen kinderen dan ook regelmatig Pieten tegenkomen op straat, de zoekpieten en televisiepieten zijn immers al in het land om opnames te maken. "Dat wordt opletten dus!"[n]