Het nieuwe motto is 'Me bloeie wir op!'. FOTO STICHTING VASTENAVEND
Het nieuwe motto is 'Me bloeie wir op!'. FOTO STICHTING VASTENAVEND Foto: Stichting Vastenavend

Motto in Krabbegat voor Vastenavend ‘Me Bloeie Wir op!'

BERGEN OP ZOOM - ‘Me Bloeie Wir Op!’ is het motto voor Vastenavend 2021 in ‘t Krabbegat. Dit is traditiegetrouw het weekend voor de elfde voor de elfde bekend gemaakt.


De convocatie, oftewel de bijeenroeping voor de - dit jaar digitale- Ellef-Ellef vergadering, werd op gepaste afstand uitgereikt aan Jeroen van Wijk door de Gròòtste Boer. De afgetreden prins van vorig jaar, Nilles III, kreeg in de middag van zaterdag 7 november een leutige ingezaaide plantenbak met daarop de tekst ‘Meer groen op straat’. Bij deze groene plantenbak werden vijf kleurrijke kaarten gegeven met daarop de namen van de bloemen en planten die uit deze bak zullen groeien.

Zo zou de ingezaaide plantenbak onder andere moeten gaan zorgen voor ‘Gròòtse getullepe’, ‘Ontembaar en ongezjeneerd onkruid’ en een ‘Knetterende kaktus’.Al dat groen, bloemen en planten werden niet voor niets gekozen voor deze aangepaste convocatie-uitreiking. Het heeft alles te maken met het motto voor de komende Vastenavend, namelijk ‘Me bloeie wir op!’[n]