Afbeelding
Foto:

Kornee van Terheijden wint finale TopCoach 2020

BERGEN OP ZOOM - Leerlingenbegeleider Kornee van Terheijden uit Bergen op Zoom is deze week uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar 2020 in de categorie MKB. De ondernemer en praktijkinstructeur van Van Terheijden Groep krijgt een bekertrofee en een geldbedrag van 2.500 euro dat hij mag besteden aan zijn begeleidingswerk.


Kornee van Terheijden is eigenaar van de Van Terheijden Groep. Hij begeleidt zijn leerlingen zelf.

De jongeren van 16 tot 20 jaar volgen een beroepsbegeleidend leerwerktraject (bbl).

Ze werken bij het installatiebedrijf om daar meteen het installatie vak te leren. Kornee van Terheijden leert zijn leerlingen in de praktijk dan ook de fijne kneepjes van de riooltechniek.

Daarnaast treedt hij ook op als mentor en vertrouwenspersoon van zijn leerlingen.


Zelf ontdekken

Van Terheijden staat bij zijn leerlingen bekend als een fijne instructeur en een goede baas om mee te werken. Leerling Lars van Laar vindt zijn leermeester vooral iemand die zijn leerlingen graag zelf laat ontdekken. “Kornee geeft veel verantwoordelijkheid aan zijn leerlingen en dat geeft zelfvertrouwen.”

De jury is tijdens de selectieprocedure hetzelfde opgevallen.

In het juryrapport schrijven de juryleden over Van Terheijden dit: “Kornee laat met zijn manier van begeleiden zien wat er gebeurt als je mensen een kans geeft. Hij ziet het beste in de mens en doet er alles aan om ‘willen’ om te zetten in ‘kunnen’.”

Van Terheijden is gekozen uit 21 finalisten die zijn voorgedragen door leerlingen, collega’s en werkgevers.