Er is online een petitie gestart om het hertenkamp in Halsteren te behouden.
Er is online een petitie gestart om het hertenkamp in Halsteren te behouden. Foto:

Online petitie voor behoud van Hertenkamp

HALSTEREN - Het afstoten van het Hertenkamp in Halsteren kan de gemeente Bergen op Zoom een bezuiniging opleveren van 40.000 euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders aan de raad laten weten. Het vormt slechts een klein deel van de vele bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren om de schuldenlast te verlichten.


De 40.000 euro maakt onderdeel uit van de bezuinigingen op het Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR). Zo wil de gemeente ook de bloembakken die de openbare ruimte opsieren afschaffen en de gemeente wil stoppen met het inzamelen van kerstbomen.

“Het hebben en houden van een hertenkamp is geen primaire taak voor een gemeentelijke overheid. Mede vanwege de maatschappelijke meerwaarde van deze voorziening wordt gezocht naar een derde partij die het hertenkamp wil voortzetten op de huidige locatie”, stelt de gemeente.

“Ondanks dat continuering in een andere vorm onze voorkeur heeft zal, indien er geen andere partij gevonden kan worden, moeten worden besloten het hertenkamp op te heffen.”

En dat valt in het verkeerde keelgat bij veel mensen. Daarom is online een petitie gestart om het hertenkamp te behouden. Inmiddels zijn er online al meer dan 800 handtekeningen verzameld. “Hoe meer mensen tekenen hoe meer handtekeningen we kunnen aanbieden bij de gemeente”, aldus de initiatiefneemster.

Ook Lijst Linssen is tegen het afstoten van het hertenkamp. “Dit is een verkeerde bezuiniging. In het verleden is afgesproken het dierenpark te behouden. Ik meen dat er andere mogelijkheden zijn om de kosten van dit dierenpark tot budgettair neutraal te maken!”[n]