Afbeelding
Foto:

Te Koop: Panden van gemeente om schulden te verlagen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat negen panden en één perceel verkopen om daarmee eenmalig de spaarpot aan te vullen. Door het verkopen van de panden kan de gemeente de schuldquote verlagen. Als al deze negen panden zijn verkocht, levert dat daarnaast in de begroting jaarlijks een besparing op van 32.689 euro.

De eigenaren van de panden zijn maandagavond ingelicht door wethouder Patrick van der Velden en Barry Jacobs. Het gaat onder andere om Blokstallen III waar voorheen het Facilitair Bedrijf gevestigd zat en Stadsschuur 1 tot en met 3.

Ook het Hof van Ram waar Heemkundekring Halchterth haar onderdak heeft, gaat in de verkoop.

Net zoals de midgetgolfbaan aan de Heesterbos, de molen en het molenwachtershuisje aan de Oude Huijbergsebaan én de synagoge.

Verder gaan nog het parkkeetje aan Zuidzijde Zoom, het sterfhuisje aan de Dorpsstraat in Halsteren en het klein spuihuisje aan het Wagenpleintje in de verkoop.

In Halsteren wordt tevens een perceel voor het bouwen van een woning verkocht.


Bezuinigingsmaatregel

“In het Focusakkoord staat het afstoten van vastgoed als bezuinigingsmaatregel. We hebben onderzocht welke panden op korte termijn verkocht kunnen worden.

Vanzelfsprekend behouden sommige panden hun functie (bijvoorbeeld de synagoge) en/of monumentale bescherming.

Bovendien breekt koop geen huur. Met de gebruikers wordt de komende tijd gekeken wat de consequenties voor hen zijn”, laten de wethouders weten.

De gemeente Bergen op Zoom heeft op dit moment 144 panden in eigendom inclusief sportaccommodaties.

Het is niet uitgesloten dat er komende tijd meer panden in de verkoop gaan.


Informatie

De komende periode worden in ieder geval de verkoopdossiers van deze tien objecten gereed gemaakt en komen de objecten op https://stadsmakelaarboz.nl/object/gemeentelijk-vastgoed.


Contact

Geïnteresseerden in deze panden kunnen contact opnemen en informatie krijgen over het verkoopproces via stadsmakelaar@bergenopzoom.nl[n]