Het Nieuwe ABG hard getroffen door coronavirus

BERGEN OP ZOOM - Verzorgingshuis Het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom is hard getroffen door het coronavirus. Dat laat zorginstelling tanteLouise weten. Afgelopen week werd melding gemaakt van 48 bewoners en ruim twintig medewerkers bij wie de aanwezigheid van het virus is aangetoond. Dat aantal kan nog verder oplopen, want tanteLouise heeft uit voorzorg alle andere bewoners en medewerkers op locatie preventief laten testen.

TanteLouise is nog niet eerder geconfronteerd met een uitbraak van deze omvang, stelt bestuurder Conny Helder. “Tot nu toe ging het virus veelal aan onze deur voorbij, deze keer niet”, zegt ze. “Tijdens de eerste golf, eerder dit jaar, duurde het lang voordat het virus onze regio bereikte. Op dit moment is dat anders. Het aantal besmettingen op en rond de Brabantse Wal is relatief hoog. Dat maakt de kans dat het virus onze huizen binnenkomt uiteraard ook groter.”


Bron

Het is de zorginstelling (nog) niet gelukt om de bron van de uitbraak te herleiden en dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. “Bij een kleine uitbraak brengen we meteen in kaart wie met wie in contact is geweest. Met gerichte maatregelen kunnen we zo’n brandhaard dan relatief snel indammen. Dat is nu niet gelukt. Daarvoor is deze uitbraak en het aantal onderlinge contacten eenvoudig te groot.”


Maatregelen

TanteLouise heeft direct alle noodzakelijke maatregelen getroffen om de zorg aan de bewoners van Het Nieuwe ABG zo goed mogelijk te organiseren. Ook nu de druk op de dienstroosters toeneemt.


'Gelukkig is de solidariteit onder onze medewerkers groot'


"Gelukkig is de solidariteit onder onze medewerkers groot. Personeel van andere locaties springt bij om de collega's in Het Nieuwe ABG te helpen, om mantelzorgers zo goed mogelijk te informeren is een belteam geformeerd. We doen wat we kunnen.”[n]