Derde locatie voor Dagbesteding de Tuingroep

HALSTEREN - Het is al weer ruim 4 jaar geleden dat Paul Theunissen en Martijn Veenstra vol goede moed Dagbesteding de Tuingroep zijn begonnen. Dat het zo’n succes zou worden, hadden zij in het begin nooit verwacht.

De Tuingroep is gestart met 6 dames en heren met een licht verstandelijke beperking en een gedragscomplexiteit. Ze bieden dagbesteding aan mensen die (nog) niet in staat zijn om deel te nemen aan werk in sociale werkplaatsen of in het bedrijfsleven. Door werkervaring op te doen en vaardigheden te leren in een werksituatie, wordt de overgang naar werk in bijvoorbeeld het bedrijfsleven gemakkelijker gemaakt. Daarom noemen zij de cliënten dan ook medewerkers!


Groei

Door een enorme groei in de behoefte van dagbesteding voor deze doelgroep, zijn ze na 2 jaar met de winkel Bij Paul & Martijn gestart, hier worden vrijwel alle producten die verkocht worden ook echt zelf gemaakt.


De Snuffelhoek

Nu wordt 4 jaar later, per 1 december, de derde locatie geopend en bieden zij dagbesteding aan totaal 36 cliënten.

Deze derde locatie wordt een kringloopwinkel middenin het centrum van Halsteren en gaat De Snuffelhoek heten.

"We willen de kringloper ook echt weer een kringloper laten zijn, dat wil zeggen laagdrempelig en betaalbaar voor iedereen."


Lunchroom

De locatie is het oude café de Roos en zij starten met de kringloopwinkel in de oude feestzaal aan de achterzijde van het pand.

"Wellicht hebben we op een later tijdstip ruimte om dit te combineren met een lunchroom in de voorzijde van het pand." Door een aantal leuke gesprekken met de eigenaren van De Roos was het dan ook snel beklonken, er werd erg prettig meegedacht over de mogelijkheden van het pand.


Toekomst

Paul en Martijn zijn erg benieuwd wat de toekomst verder nog voor hen in petto heeft.[n]