Zwarte Piet bij een Zonnebloemgast aan de deur
Zwarte Piet bij een Zonnebloemgast aan de deur Foto: Y. van Ruiten

Kruidnoten en chocoladeletter voor De Zonnebloem

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen week heeft de nieuwe voorzitter van de Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat, Ad Vermeulen, samen met een logistiek medewerker uit het Pietenhuis, op twee middagen een kennismakingsbezoekje gebracht aan een aantal gasten van de afdeling.


Twee andere bestuursleden namen ieder voor zich ook één van de vier bezoekmiddagen voor hun rekening. Tijdens het bezoekje werd een kleine chocoladeletter, een zakje kruidnoten en uiteraard een gedichtje aan de gast Corona-veilig aangeboden. Een bezemsteel met een emmertje er aan vormde de lange arm waarmee het cadeau werd overhandigd.


Blije gasten

De bezoeken werden zeer gewaardeerd. De gasten waren zeer blij een bestuurslid te zien, een cadeautje te ontvangen en even met iemand anders een gesprekje te kunnen voeren.

De logistieke medewerker uit het Pietenhuis was gelet op de te bezoeken gasten voorzien van de traditionele uitdossing van zwarte piet. Ook dat werd zeer gewaardeerd.

Op de gevoegde foto ziet u zwarte piet bij een gast aan de deur.


Vervanging Sinterklaasviering

Deze bezoekronde was de vervanging van de traditionele Sinterklaasviering met alle gasten. Een viering zat er dit jaar helaas niet in. Ook andere activiteiten konden dit jaar geen doorgang vinden. Zowel de gasten als de vrijwilligers vinden dat zwaar. Bezoekjes als deze en telefoongesprekken met gasten door de bezoekvrijwilliger of contactpersoon zijn de Corona-veilige mogelijkheden om contact te houden.


Sociale contacten

Gasten van de Zonnebloem zijn mensen met een fysieke beperking. Gasten zijn voor hun sociale contacten deels afhankelijk van bezoek door een vrijwilliger (gastenbezoeker) en van deelname aan de activiteiten van de afdeling.


Bestuurslid bezoekwerk

Voor de functie van bestuurslid bezoekwerk De Zonnebloem afdeling De Bergse Plaat is het bestuur op zoek naar een ‘mensenmens’ voor de bestuursfunctie bezoekwerk. Het bestuurslid bezoekwerk voert intake gesprekken met nieuwe gasten en nieuwe vrijwilligers. Het bestuurslid bezoekwerk ondersteunt en stimuleert de vrijwilligers. Op basis van interesses enz. brengt het bestuurslid bezoekwerk de gast en gastenbezoeker bij elkaar.

Het bestuurslid evalueert samen met de gast en de gastenbezoeker de voortgang van het gastenbezoek. Uiteraard maakt het bestuurslid bezoekwerk deel uit van het bestuur van de afdeling.

Meer informatie bij de secretaris Yvonne van Ruiten via zonnebloembergseplaat@gmail.com of 0164-785849.[n]