Start 'Inloop Alzheimer Café'
met Odense huis

BERGEN OP ZOOM - De maand december in combinatie met de belemmeringen rondom Corona betekent voor veel ouderen een verborgen eenzaamheid. Ook het Alzheimer Café Bergen op Zoom was genoodzaakt haar maandelijkse café ontmoetingen en momenten op te schorten. Er is naarstig gezocht naar alternatieven, waarbij de tv-uitzendingen (drieluik) de sfeer van het Alzheimer Café enigszins nabootsten. De druk op de mantelzorger wordt nu alleen maar groter in deze maanden, maar ook het isolement en de eenzaamheid. De behoefte aan contactmomenten blijft toch aanwezig.


Het idee is geopperd om, in samenwerking met het Odensehuis Bergen Op Zoom, het “inloop Alzheimer Café” op te starten. Vanaf 7 december zal op de maandagochtenden het zgn. “inloop café” voor de mensen die daar behoefte aan hebben open zijn van 10.00u tot 12.00u.

Vanuit de filosofie: een ontmoetingsplek, een moment voor de mensen met dementie en hun partners/ mantelzorger, een moment met lotgenoten, een activiteit of een gesprek. Op dit tijdstip is er steeds een vrijwilliger aanwezig vanuit het Alzheimer Café Bergen op Zoom.

Er wordt gewerkt conform de maatregelen en voorwaarden RIVM en betekent dat u zich tevoren moet aanmelden.


Aanmelden
Inloop Alzheimer Café Bergen op Zoom vindt plaats op locatie van het Odense huis in het ontmoetingscentrum de Korenaere, Korenmarkt 7 Bergen op Zoom. Wilt u zich tevoren wel aanmelden als u wilt komen (voor 9.30u): Odensehuis@svwboz.nl of telefoon 06-40791334, Hanny Vos. Nadere informatie: 0621971470, Raymond van Oosterbos.[n]