Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bergse Bouwsels start teken- en ontwerpwedstrijd 'voor d'n Optocht'

BERGEN OP ZOOM - De Vastenavendoptocht gaat komend jaar niet door, maar toch willen de Bergse bouwers niet bij de pakken neerzitten. "Vastenavend is niet alleen een feest van leut, maar ook een feest waarin iedereen zich creatief kan uitleven. En dat mag gezien worden", stelt het comité Bergse Bouwsels.


Zij hebben daarom, speciaal voor dit jaar, een teken- en ontwerpwedstijd uitgeschreven met als thema ‘t Is voor d’n Optocht!’ Bij deze wedstrijd roepen ze iedereen, jong en oud, beroeps- of amateurkunstenaars, op om mee te doen aan de teken- en ontwerpwedstrijd. De winnaar van iedere categorie gaat uiteindelijk naar huis met een bronzen veldteken en een geldprijs. Voor de tweede en derde prijs is er een geldprijs.


'Me bloeie wir op!'

Opdracht? Ontwerp een klein of groot onderdeel, een figuur, een groep, een wagen voor de Optocht. Kun jij de maatschappij een spiegel voorhouden? Doordachte woordgrappen in beeld plaatsen? Een dubbele laag aanbrengen? Hoe origineler hoe beter. ‘t Bergse aspect heeft de voorkeur. Laat je inspireren op het motto: ‘Me bloeie wir op!’ of de komst van de nieuwe Prins Wannes III óf de hachelijke situatie van Bergen op Zoom. Je mag er natuurlijk een heel eigen draai aan geven. Als het maar een ontwerp is dat eventueel uitgevoerd zou kunnen worden of aan Optocht mee zou kunnen doen. Bij de uiteindelijke beoordeling door de optochtjury zal daar ook naar gekeken worden.


Inschrijven

Schrijf je in door je naam, leeftijd en idee te mailen naar info@bergsebouwsels.nl. Voor meer informatie ga naar de Facebookpagina: https://www.facebook.com/bergsebouwsels.[n]