Afbeelding
Foto:

Kerstviering met kinderen in de Quirinuskerk

HALSTEREN - Door corona hebben we dit jaar geen familieviering in onze kerk. Als alternatief organiseren we in de Quirinuskerk een inloopmiddag op donderdag 24 december. Iedereen is welkom om naar de kerk te komen tussen 14.00 en 16.00 uur.

We zitten gezellig rond de kerststal, waar het kerstverhaal verteld en uitgebeeld wordt met grote platen. Er worden door de kinderen liedjes gezongen. Ook zijn er muziekinstrumentjes voor de kinderen om het zingen te begeleiden. De kerstboom wordt versierd: iedereen kan op een kerstafbeelding een kerstwens schrijven. En er kunnen kaarsjes worden aangestoken bij de binnenstal.

Kinderen mogen verkleed naar de kerk komen als Kerst-figurant: bijvoorbeeld als engel, Maria, Jozef, herder, schaap of ster. We maken er samen iets moois van.

Bij het weggaan worden er beschuiten met muisjes uitgedeeld: Jezus is geboren en dat mogen we vieren!

Om het allemaal corona-bestendig te maken, doen we dit gedurende de middag vier keer, telkens met maximaal 30 volwassenen. Voor de duidelijkheid: kinderen in de basisschoolleeftijd tellen niet mee voor dit aantal. De tijdsblokken starten om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur.


Corona-proof in vier keer met maximaal 30 volwassenen


Wist u trouwens dat ook onze buitenkerststal gedurende de kersttijd er weer staat? Altijd weer een goed doel voor een wandelingetje in kersttijd.
De geboorte van het kerstkind is wellicht precies wat we allemaal nodig hebben in deze donkere dagen.

Kom langs en vier met ons mee![n]