Overhandiging zelfgemaakte kerstkaarten
Overhandiging zelfgemaakte kerstkaarten Foto: Zonnebloem De Bergse Plaat

Kinderen Lodijke helpen De Zonnebloem met kerstgroet

BERGEN OP ZOOM - Door het Corona-virus kan de traditionele (warme) kerstlunch van Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat bij Non Plus Ultra in Woensdrecht helaas niet doorgaan. Los van de jongste berichten van het kabinet, had het bestuur al besloten de jaarlijkse Kerstmaaltijd dit jaar over te slaan. Gelet op de kwetsbaarheid van zowel de gasten met een fysieke beperking, als de vrijwilligsters en de vrijwilligers geen heel moeilijke keuze. Een vervangende activiteit zit er helaas niet in.


Een zonnebloem op Nationale Ziekendag en een Sinterklaasverrassing ter gelegenheid van Sinterklaas, door de vrijwilligers bij de gasten thuis bezorgd, werden erg gewaardeerd.

In lijn met deze initiatieven zal door het bestuur en de vrijwilligers ook worden stilgestaan bij de feestdagen. Hoe dat zal zijn, verklappen we natuurlijk nog niet.


Kerstwensen

Wat we wel kunnen mededelen is dat op verzoek van de secretaris, mevrouw Yvonne van Ruiten, kinderen van de IKC Lodijke, vele leuke, mooie, lieve en zelfs ronduit ontroerende kerstkaarten met kerstwensen zijn gemaakt

Deze kaarten zijn afgelopen donderdag bij de secretaris thuis bezorgd. Een jongen en een meisje van groep 7C hebben door loting de eer gekregen de kerstkaarten aan de Zonnebloem aan te bieden. Dit omdat deze groep het leeuwendeel van de kaarten heeft gemaakt. Een en ander onder toeziend oog van hun juf.

De andere kinderen van de groep waren aan de overzijde van de straat getuige van de overhandiging. Er zitten ook kaarten bij van de peutergroep, die de voorzijde mochten inkleuren.


Waardering

Het bestuur is er zeker van dat de gasten deze bijdrage van de kinderen van IKC Lodijke zeer zullen waarderen. De secretaris heeft namelijk alle kaarten stuk voor stuk bekeken.

Mevrouw Van Ruiten was zeer onder de indruk van de creativiteit van de kinderen. Ook de teksten waren, behalve bij de kaarten van de peuters, allemaal van eigen hand. We verheugen ons al op de reacties van onze gasten. Ook op deze plaats nogmaals dank aan de kinderen voor deze mooie bijdrage. En natuurlijk ook aan hun juf die alles heeft begeleid.


Vrijwilliger worden

Loopt u warm voor het mooie en dankbare werk van de Zonnebloem, weet dan dat er altijd plaats is voor een vrijwilliger of vrijwilligster.

Afdeling De Bergse Plaat kent ook projectvrijwilligers, u brengt bijvoorbeeld gasten met de auto van huis naar de activiteit en weer terug, u verkoopt bij de jaarlijkse loterij van De Zonnebloem huis aan huis loten, enzovoort. Uiteraard is er ook ruimte voor meer inzet, denk aan het worden van bezoekvrijwilliger of bestuurslid.

Voor meer informatie kunt u de website www.zonnebloem.nl bezoeken. Wilt u onze afdeling ondersteunen, e-mail de secretaris Yvonne van Ruiten op zonnebloembergseplaat@gmail.com of bel haar op 0164-785849.

Voor andere afdelingen kunt u zich wenden tot het landelijk bureau in Breda voor een doorverwijzing naar een afdeling in uw buurt.[n]

Kerstkaart Peuters
Kerstkaarten groep 7-8