Duizenden kinderen gingen weer langs de deuren.
Duizenden kinderen gingen weer langs de deuren. Foto: Nationale Grote Clubactie

Clubs halen 40.044 euro op met Grote Clubactie

BERGEN OP ZOOM - Het is verenigingen uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat gelukt om, ondanks de coronacrisis ruim 40.000 euro op te halen met de Grote Clubactie. De afgelopen maanden gingen verkopers van de loten massaal langs de deuren, maar ze kwamen ook met andere innovatieve ideeën om de loten aan de man te brengen. Uiteindelijk werd er 40.044 euro opgehaald.


“Dit is de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie.” Directeur Frank Molkenboer kan zijn geluk niet op: “Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.” De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu “krachtig doorbroken”. Dit jaar doen er zelfs weer meer clubs mee dan vorig jaar. “Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.” Dit jaar deden in de gemeente Bergen op Zoom de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club!


Bergen op Zoom

SV MOC ‘17 €14979

Sportvereniging Genie €3432

TV Smash Bergen op Zoom €2403

The MusiCompany €1878

Bergse Turn- & Sportvereniging €1347

Rolschaatsvereniging Het Markiezaat €1305

Turn Vereniging UDI €1203

Scheldevogels €1125

Harmonie Kolpings Zonen €1050

R.K. Voetbalvereniging Nieuw- Borgvliet €471

Halsteren

GV Martinus €3234

R.K. Sport Vereniging Halsteren €2808

Shintai €1734

Sportvereniging Olympus ‘69 €705

Halsterse Tennis Vereniging €288

Lepelstraat

PV De Reisduif €600


Verkopers gingen dit jaar nog steeds ‘ouderwets' langs de deuren, waarbij voldoende afstand werd bewaard. Daarnaast werden vanwege de coronacrisis krachtige nieuwe online middelen ingezet. Zo kon de verkoop volledig coronaproof doorgaan. Met succes, in totaal werden 3.173.719 loten verkocht, waarvan maar liefst 1,2 miljoen loten online. De verkopers bleken digitaal enorm creatief: QR-codes, e-mail, social media en WhatsApp werden ingezet om loten te verkopen. Duizenden video's werden online gedeeld om familie en vrienden aan te zetten tot het kopen van een lot of anderen te enthousiasmeren. Voor het eerst gebeurde dit ook via TikTok. Kinderen deelden talloze filmpjes met de hashtag #groteclubactie.[n]