Action mag zich definitief vestigen in Gageldonk

BERGEN OP ZOOM - De Action aan de Kastanjelaan 65 in Gageldonk mag zich definitief vestigen op het terrein. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom besloten, nadat overeenstemming is bereikt tussen de eigenaar van de Action, Stadlander en Rialto.

De Action zit al langere tijd gevestigd aan de Kastanjelaan maar met alle ontwikkelingen in Gageldonk was lang onduidelijk of de Action terug zou komen in de plannen. Daar is nu overeenstemming over bereikt. “Als college hebben we een positieve grondhouding aangenomen tegenover het definitief vestigen van Action op dit adres.”

Dat komt mede doordat het gebouw verkleind én vernieuwd gaat worden. Ook wordt er gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. “Het plan voldoet daarmee aan onze stedenbouwkundige randvoorwaarden en past bij de voorgestane beeldkwaliteit voor het wijkcentrum als geheel.”


Positieve invloed

Behoud van de Action heeft volgens het college een positieve invloed op het wijkcentrum en de wijk Gageldonk-West. “De Action functioneert vooral als een lokale voorziening voor Gageldonk als geheel en heeft daarmee geen nadelige invloed op het stadscentrum.”

De gemeente gaat nu een overeenkomst sluiten met de eigenaar over de aanpassingen in de openbare ruimte, de plankosten en de planschadekosten. “Het plan kan vervolgens worden vergund via een omgevingsvergunning op basis van de kruimelgevallenregeling. Daarna kan het worden ingepast in een volgende actualisatie van het bestemmingsplan/omgevingsplan.”[n]