Afbeelding
Foto: GGD West Brabant

Bergen op Zoom krijgt eigen teststraat voor COVID-19

BERGEN OP ZOOM - De GGD gaat in januari een coronateststraat bouwen in Bergen op Zoom. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom bekendgemaakt.


“Het veelvuldig testen van mensen met klachten en sinds kort ook zonder klachten, is erg belangrijk in de strijd tegen het virus”, stelt het college. GGD West-Brabant heeft de afgelopen periode de testcapaciteit al flink opgeschaald, maar de komende maanden moet de capaciteit nog verder worden uitgebreid.

Er komt een zogenaamd looppaviljoen: je parkeert je auto en loopt de teststraat door. De verwachting is dat de locatie zo ook vaccinatielocatie kan zijn. Volgens de GGD is de Wattweg 9 / Edisonlaan 15 geschikt. De GGD kan begin januari starten met de opbouw van de locatie. “We verlenen medewerking om de testlocatie in Bergen op Zoom mogelijk te maken.”

Vanaf februari kan men dus ook in Bergen op Zoom terecht voor een gratis Coronatest. Op termijn gaan hier 3.000 testen per dag afgenomen worden. Afspraken maken gaat, zodra de locatie gereed is, via de gebruikelijke route: via coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202, het landelijke nummer voor testafspraken.

De bezoekers krijgen de uitslag niet ter plekke te horen. Mensen ontvangen de uitslag digitaal of, indien men niet over een DigiD beschikt, telefonisch. Als de test positief is, neemt de GGD telefonisch contact op voor bron- en contactonderzoek.[n]