Afbeelding
Foto:

Lad'sing houdt benefietconcert voor Gambia

ROOSENDAAL - De Roosendaalse zanggroep Lad'sing organiseert op zaterdag 11 januari een benefietconcert voor het goede doel. Dit jaar is de opbrengst voor de stichting 'You and me for Gambia'.

"De economie van Gambia behoort tot de zwakste in de wereld en er is veel armoede", aldus Peter Schellingerhout namens de zanggroep. "Veel Gambianen hebben niet genoeg inkomen om in hun primaire levensbehoeften te voorzien en hun
kinderen goed onderwijs te laten volgen."

De vrijwilligers van de stichting You and me for Gambia willen daarom, samen met de Gambianen, werken aan een kansrijke toekomst. Door ervoor te zorgen dat ze zelf voor voldoende inkomen kunnen zorgen, kunnen ze beter voorzien in hun primaire levensbehoeften en daarmee kunnen ook hun kinderen een gedegen opleiding volgen.

Zelfvoorzienend

De stichting doet dat door onder andere het inrichten van naaiateliers, het aanleggen van groentetuinen, het leveren van bruikbare goederen en het opzetten van lokale winkeltjes. Daarnaast faciliteren ze een aantal jongeren bij het volgen van een vakgerichte opleiding. "Het ultieme doel van de stichting is om een gemeenschap in het binnenland volledig zelfvoorzienend te maken. Hiervoor is uiteraard geld nodig!"

Concert

Het benefietconcert vindt plaats in Golfcentrum Roosendaal op De stok 16. Aanvang 16.00 uur en de afterparty start om 19.15 uur met een avondvullend programma van DJ Servyljo. Kaarten kosten 10 euro per stuk (inclusief consumptie), maar je kunt ook vooraf een tafel, compleet verzorgd met een drankje en hapjes, reserveren voor 5 of 8 personen. Je kunt ze bestellen via ladsing@mail.com of bel 0630411868. Meer over hun werk vindt je op www.youandmeforgambia.com. [l]