“Twee windmolens” langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.
“Twee windmolens” langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.

Fietsen, wandelen en kunst:
Natuurpoort Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE - Met de aanleg van de Natuurpoort in Wouwse Plantage is er rekening gehouden met een kunstroute. Onlangs zijn er in dit gebied drie kunstwerken geplaatst, zij maken onderdeel uit van de kunstroute van De Turf.


Het eerste kunstwerk “Blossom” van Ronald A Westerhuis staat op de Natuurpoort Wouwse Plantage, u kunt het niet missen vanaf de parkeerplaats. Hier is een stuk bos ontsloten, wat tot voor kort niet toegankelijk was voor het publiek. Het nieuwe wandelpad voert u langs de Zoom en de Leemputten naar de Wildertsedreef. Als u de Wildertsedreef oversteekt en Het Nieuwe Wereldbos inloopt komt u bij het tweede kunstwerk “Ingenieuze cirkels” van Pieter Obels. Het derde kunstwerk, “Twee windmolens” is van de Spaanse kunstenaar Josep Riera I Arago en staat langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.

Info
Heeft u na de feestdagen behoefte aan een wandeling door de prachtige bossen, dan is het zeker de moeite waard om Wouwse Plantage aan te doen. De parkeerplaats van de Natuurpoort aldaar biedt voldoende parkeerplaats en ligt net aan de rand van het dorp. Informatie over de wandel- en fietsroutes vindt u op de website www.natuurpoortwouwseplantage.nl. [l]