Alzheimer Café Roosendaal met thema Wet en Regelgeving

ROOSENDAAL - U wordt van harte uitgenodigd op maandag 20 januari het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Sprekers: Carine van de Riet, Casemanager dementie Groenhuysen; Gerben Jansen, Casemanager dementie TWB Thuiszorg met Aandacht

Thema: Wet- en regelgeving. Welke zorg bij dementie kan ik krijgen en wie bepaalt dat? Moet ik de zorg zelf aanvragen? Hoe wordt deze zorg bekostigd en moet ik een eigen bijdrage betalen? Bij antwoord op deze vragen komen we terecht bij de financieringsstromen en deze zijn in Nederland vastgelegd in drie wetten, die deze avond aan bod komen: Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO; Wet Langdurige Zorg WLZ; Zorgverzekeringswet ZVW.

Carine en Gerben nemen u mee naar de wet -en regelgeving in ‘Zorgland’ en geven u meer inzicht in de (financiële) achtergronden bij de verschillende zorgmogelijkheden. Het is een lastige maar zeer belangrijke materie, want in geval van dementie krijgt u er onvermijdelijk mee te maken.

Informatie

Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in: Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis.[l]