KBO-Roosendaal viert 70-jarig jubileum

ROOSENDAAL - De seniorenvereniging KBO-Roosendaal viert op 9 en 19 januari a.s. haar 70-jarig jubileum. De KBO-Roosendaal is een nog steeds groeiende vereniging waar momenteel bijna 2.000 Roosendalers lid van zijn. Dat kan al vanaf de leeftijd van 50 jaar.

De vereniging zet zich voor haar leden in op tal van terreinen zoals culturele en sociale activiteiten, reizen of sporten. De vereniging doet echter ook aan belangenbehartiging voor haar leden en heeft een sociale functie. Zo is er vanuit de KBO-Roosendaal een bezoekgroep die op bezoek gaat bij mensen die 80 jaar of ouder zijn of anderszins behoefte hebben aan persoonlijk contact. Er is veel animo voor het 70-jarig jubileum. Van de ca 2.000 leden hebben ongeveer 450 leden zich aangemeld voor één van de twee jubileumbijeenkomsten met optredens van muziek en cabaret.

Geschiedenis
KBO-Roosendaal is op 23 december 1949 opgericht in het St. Jozefhuis (het huidige Keyenburg). De oorsprong ligt bij de katholieke arbeidersbeweging (de KAB). Aanvankelijk was de KBO-Roosendaal gericht op de emancipatie van de katholieke arbeiders. In de afgelopen 70-jaar heeft de vereniging zich echter ontwikkeld tot een brede en actieve beweging die voor alle lagen van de Roosendaalse bevolking en ook voor alle gezindten of levensovertuigingen open staat. De sociale component is wel nog steeds belangrijk. De huidige voorzitter van de KBO-Roosendaal, Ada Oudhof, geeft ook aan: "Het is nog steeds onze missie om mensen met elkaar in contact te brengen en om op te komen voor de belangen van onze leden. We doen dat door heel veel activiteiten te organiseren. We kunnen dat ook alleen maar doen doordat we ongelofelijk veel fanatieke vrijwilligers hebben die zich enorm inzetten voor onze vereniging. Dan moet je denken aan het organiseren van gezamenlijke reizen, fietstochten, lezingen, sportieve activiteiten zoals fithockey of Aqua-Aerobic. Maar ook aan het invullen van belastingformulieren, het bezoeken van eenzame mensen in wijken en het ondersteunen van mensen met hun WMO-aanvraag". Het is duidelijk dat die grote inzet door de 2000 leden ook wordt gewaardeerd.

Lustrummiddagen
Aanvankelijk was het de bedoeling om de lustrummiddag alleen op 9 januari te houden. Ada Oudhof: "De 300 kaarten die we daarvoor beschikbaar hadden, waren binnen een half uur weg. We doen het daarom nog een tweede keer; op 19 januari. Steeds van 13.00 uur tot 17.30 uur bij Rottier". [l]