Jeugd Schaakvereniging de Pion.
Jeugd Schaakvereniging de Pion.

15e ronde competitie jeugd Schaakvereniging De Pion

ROOSENDAAL - Vorige week is de nieuwe competitieronde voor het komende seizoen weer van start gegaan. Doordat er diverse veranderingen hebben plaats gevonden, hebben de jonge geesten weer nieuwe uitdagingen gekregen, in de diverse groepen zijn nieuwe jeugdleden geplaatst en dat geeft weer nieuwe spannende partijen. Vooral in de A-groep zal er de komende periode op het scherpst van de snede geschaakt worden, want uit deze groep zal de nieuwe clubkampioen komen.

Nederland heeft vele schaaktoernooien. Tata Steel is één van de grootste schaakevenementen in Nederland. Het ‘Wimbledon’ van schaken trekt jaarlijks werelds beste spelers hiernaartoe. Naast de wereldtop kunnen er ook hobbyschakers en amateurs aan het toernooi meedoen in verschillende groepen. Natuurlijk kunnen er dan ook geen spelers van de Pion ontbreken. Afgelopen weekend heeft Marieke van Essen (oud jeugdspeler en momenteel een van de trainers van de jeugdafdeling van de Pion) heeft meegedaan aan een weekendvierkamp bij het toernooi van Tata Steel Dit leverde een eerste plaats (en een nieuw schaakboek) op! Daarnaast is ze ook gepromoveerd naar een hogere groep.

Erwin Kalle, onze schaaktrainer van stap 5, gaat aan de tienkamp meedoen. Maar liefst negen ronden moeten er gespeeld worden in tien dagen voordat er een winnaar bekend wordt. De eerste partij is op 17 januari. We willen Erwin dan ook heel veel succes wensen. Bent u benieuwd naar de uitslagen van dit toernooi. U vindt deze op deze website: https://www.tatasteelchess.com/players/amateurs/tournaments/2020

Mark Smits FIDE meester (dit is een titel van de wereld schaakbond), en lid van de Pion speelt al jaren mee met dit toernooi. Momenteel speelt hij in groep 2. Mocht hij hier als winnaar uit de bus komen, promoveert hij naar groep 1. Wint hij deze volgend jaar ook, dan maakt hij uit van de groep qualifiers. Je bent op dat moment erg dicht bij de allerhoogste trede, dat zijn de grootmeesters. Dat is het mooie van dit toernooi, amateurs maken uiteindelijk kans om tegen de grootmeesters uit de schaakwereld te spelen. Alle spelers zitten namelijk in de zelfde zaal.

Welkom op lesavond jeugd

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij Schaakvereniging De Pion verloopt. Elke vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten. Het is natuurlijk ook mogelijk om via Sjors Sportief, waar de Pion begin maart ook weer aan meewerkt, gezellig een aantal gratis proeflessen te volgen.[l]