Zorg jij voor een ander? Dan is het nu...'Tijd voor jezelf'

ROOSENDAAL - Als een 'vergeten' groep is 20% van de Nederlandse bevolking 'mantelzorger'. Een weinigzeggende naam voor een zorggever die niet alleen thuis een dierbare steun is, maar met z'n allen ook een dankbaar steunpilaar is van onze gezondheidszorg.

Vele anonieme zorggevers moeten de zorg combineren met werken en/of een druk gezinsleven. Dit betekent voor hen 'topsport bedrijven', maar dan zonder de noodzakelijke topsportbegeleiding.

Als blijk van begrip en waardering ontwikkelde coaching- en trainingscentrum Top Life voor de gemeente Roosendaal een unieke workshop voor alle zorggevers aan een zieke ouder, kind, buur of vriend Kortom: een workshop voor alle zorggevers aan een dierbare.

Workshops ‘Tijd voor Jezelf’

In deze workshops bieden we je de mogelijkheid om met plezier én op een duurzame manier aan jouw welzijn te werken. De workshop is om te ontspannen en te leren hoe je meer energie overhoudt. Gezondheid is per slot van rekening een voorwaarde om een ander te kunnen helpen.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens de workshops: Hoe kunnen we meer plezier halen uit onze dagelijkse bezigheden/werkzaamheden? Hoe word ik vitaler zodat ik 's avonds nog energie overhoud voor vrije tijd? Hoe vind ik mijn balans tussen thuis - werk - vrije tijd? Hoe kan ik mijn slaapkwaliteit verbeteren, zodat ik eerder in slaap val en/of uitgeruster wakker word? Wat voor stresstype ben ik? Hoe werken onze hersenen bij ongezonde stress? Hoe herken ik stress en wat kan ik er zelf aan doen? Hoe voorkom of verhelp ik schouder en rugklachten?

Meer info over de workshops ontvang je tijdens een kennismakingsbijeenkomst. De workshops kun je ook los volgen, mocht je op enkele avonden verhinderd zijn.

Kennismakingsbijeenkomst

De gratis kennismakingsbijeenkomsten zijn op: dinsdag 11 februari in Huis van Westrand; donderdag 13 februari in Keijenburg; maandag 17 februari in De Bergspil; woensdag 19 februari in Dijksteeke. De bijeenkomsten zijn steeds in de avond van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden: www.toplife.nu/kennismakingsbijeenkomst.

Vervolgworkshops

Jouw gezondheid en geluk als mantelzorger vinden wij belangrijk. Daarom bieden we gratis workshops aan, namens de gemeente Roosendaal. De workshops zijn om te ontspannen en te leren hoe je meer energie overhoudt. Zorg je voor een (hulpbehoevende) zieke ouder, kind, buurman of vriend? Dan ben je van harte welkom bij onze gratis workshops!

De vervolgworkshops vinden plaats op dinsdag 3, 10, 17, 24, 31 maart en 7 april van 19.15 tot 21.15 uur in het Innovitapark, Oostelijke Havendijk 13, Roosendaal. De workshops kun je ook los volgen mocht je op enkele avonden verhinderd zijn. Aanmelden: www.toplife.nu/workshops. [l]