Competitie rond jeugd. FOTO RICHARD DE WITTE
Competitie rond jeugd. FOTO RICHARD DE WITTE Richard de Witte

16e ronde competitie jeugd Schaakvereniging De Pion

ROOSENDAAL - In elke competitiegroep van de jeugdafdeling is iedereen weer gewend aan de nieuwe indeling van na de kerstvakantie. De tegenstand moest even afgetast worden, maar er beginnen zich alweer potentiële kandidaten te ontwikkelen voor de prijzen. De partijen van vrijdagavond zijn allemaal weer op het scherpst van de snede gespeeld, want aan het eind van dit seizoen staan er zoals gewoonlijk bekers klaar voor de top 3.

De tussenstand van de jeugdafdeling van onze schaakvereniging, kunt u terugvinden op de website van de Pion. Ga naar www.depion.nl/jeugd voor de laatste standen. Deze worden wekelijks bijgehouden door onze competitieleiders Patrick, Nard en Saskia.

Toernooi in Papendrecht

Op de zaterdag van vorige week hebben Xandar van Gentevoort en Koen Riemens een toernooitje gespeeld te Papendrecht. Hierbij waren de categorieën Senioren, A en B samengevoegd vanwege het aantal deelnemers. Xandar, jeugdlid van De Pion, werd tweede van de B-groep met 2,5 uit 5 punten. Koen (jeugdleider van de club) wist ondanks wat geblunder en met een hoop mazzel 4 uit 5 te scoren en werd ook tweede. Al met al een leuke, geslaagde dag. De eindstanden zijn hier te vinden: http://www.schaakclubpascal.nl/toernooien/idekotoernooi/

Seniorenafdeling

Naast een gezellige jeugdafdeling heeft Schaakvereniging De Pion ook een seniorenafdeling. De senioren spelen elke vrijdagavond in de Black Horse, in de Hoogstraat, vanaf 20:00 uur. De senioren spelen een interne competitie, een open kampioenschap (Visie Cup) en een Rapid competitie waar iedereen aan mee kan doen. Zowel voor de interne competitie als voor de Rapid competitie zijn er twee competitiehelften. Bij de interne competitie is er een groepensysteem met promotie- en degradatiemogelijkheden. Door het groepensysteem kan iedereen op het juiste niveau spelen. Bij het open kampioenschap wordt er met inachtneming van de kleurverhouding geloot wie tegen wie speelt. De Rapid competitie is per competitiehelft verdeeld over drie avonden en op het eind van het seizoen wordt er op één avond gespeeld om het snel schaakkampioenschap.

Tevens hebben een aantal leden van de club een kijkje genomen bij het Tata Steel schaaktoernooi te Wijk aan Zee. Een aantal leden van de club hebben hier ook aan meegedaan in verschillende categorieën. Sfeerfoto’s zijn te vinden op de website.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens een van de schaakavonden.[l]