Scholenoptocht en inhalen van de Hoogheden

WOUW - Vrijdag 21 februari is het weer zo ver, dan vindt de scholenoptocht plaats. Een mooie kleurrijke stoet vertrekt vanaf de Baayaert richting de Stappen, om zo gezamenlijk een mooie optocht door Paplaand te maken. Om dit allemaal in goede banen te leiden, zit de stichting hiervoor om de tafel met de beide scholen. Want deze activiteit moet natuurlijk goed geregeld worden, zodat het voor de kinderen alleen maar genieten is. Een strakke planning en weten wie wat doet, is hierbij heel belangrijk.

Dit jaar hebben we echter een extra uitdaging en een strakke planning is hierbij van cruciaal belang. Ja, allemaal 'dur zit schot in'! Ieder jaar, komt een bestuurder van de gemeente Roosendaal, naar onze mooie scholenoptocht kijken en overhandigt de wethouder de sleutel van Paplaand aan Priens Eduward d’un Jirste. Dit jaar gaan we het iets anders doen dan anders. Want er komt dit jaar geen wethouder langs om de sleutel te overhandigen.

Dit jaar komt niemand minder dan de burgemeester ‘Han van Midden’ naar Paplaand met de sleutel. Wij dachten dat wij met carnaval een strakke planning hadden, nou niks is minder waar, de planning van de burgemeester is nog strakker dan die van ons. Wij vinden het als stichting super leuk, dat onze ‘nieuwe’ burgemeester naar al onze jeugdige papboeren en papboerinnen komt kijken. Dus om dit allemaal goed te regelen, houden we dit jaar een super strakke planning aan! Ja, we gaan dur schot in houden, in onze planning.

De scholenoptocht zal dit jaar dan ook eerder van start gaan! Om 10:00 uur zal de stoet vertrekken van de Baayaert naar de Stappen, zodat we tussen 10.15 en 10.30 uur aankomen op de Markt in Paplaand. Daar zal onze Priens Eduward d’un Jirste, Adjudant Hannes en Nar Arretje onze Burgemeester welkom heten.

Wij hopen dat we met heel Paplaand kunnen laten zien aan onze burgemeester dat carnaval in Paplaand echt leeft en dat dur bij ons schot in zit! Dus kom in grote getale naar deze leutige optocht kijken en laten we met alle papboeren en papboerinnen de burgemeester zien, waar een klein dorp groot in kan zijn![l]