RBC en Halsteren komen in april met een voorstel

ROOSENDAAL - De leden van RBC Roosendaal en RKSV Halsteren zijn afgelopen week volledig bijgepraat over de lopende gesprekken tussen beide clubs over een mogelijke samenwerking.

DOOR REMKO VERMUNT

Begin januari kondigden de twee voetbalclubs al aan met elkaar in gesprek te gaan over een mogelijke samenwerking in de toekomst. "Daarbij zijn meerdere varianten mogelijk", legt Jos Hack namens het bestuur uit. Dat kan een fusie zijn, maar ook andere samenwerkingsverbanden zijn mogelijk. "Dat wordt de komende tijd allemaal besproken." Afgelopen woensdag werd het traject voor de komende tijd besproken, zoals welke gesprekken gaat men voeren en wat moet daarvoor allemaal gebeuren?

Een stuurgroep en verschillende werkgroepen gaan nu aan de slag. "Tussentijds worden leden bijgepraat als er ontwikkelingen zijn." Eind april wordt een voorstel voorgelegd aan de leden van beide clubs. Toch werd er afgelopen week door de leden van RBC ook gevraagd om een plan B. Zij willen de naam, het logo en de clubkleuren graag behouden. "Er is goede hoop voor een plan B", stelt Hack. "Bestuur en aandeelhouders hebben toegezegd om ook een traject op te starten, waarbij RBC als zelfstandige club doorgaat", meldt RBC. "Hiertoe zullen op zeer korte termijn de eerste stappen worden gezet." [l]