Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Recordbedrag voor elfde editie van CycleSensation

ROOSENDAAL - De elfde editie van de CycleSensation heeft zaterdag 96.500 euro opgebracht voor het goede doel en dat is een recordbedrag. Honderden fietsers werkten zich zaterdag in het zweet. Niet alleen volwassenen gingen aan de bak, maar ook kinderen hadden zich weer massaal aangemeld voor het speciale kidsblok. Doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar trappen voor de verschillende goede doelen.

Het animo voor de indoor cycling marathon is dan ook groot. Om 12.00 uur gingen de eerste kinderen van start op de fietsen in de St Jan. Na ongeveer 25 tot 30 minuten maakten zij alweer plaats voor de volgende groep en zo bleef het constant druk in de St Jan. In totaal waren er vier blokken voor de kinderen en om 15.00 uur maakten zij plaats voor de volwassenen. Maar, eerst was er de bekendmaking van het bedrag dat de kinderen hadden ingezameld. Dr. Rien Schimmel van KiKa mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 27600 euro.

Daarna, van 15.00 tot 00.00 uur, waren er drie verschillende blokken voor volwassenen. Zij kregen een grotere uitdaging. Volwassenen konden één uur fietsen, maar ook bijvoorbeeld een heel blok lang. Dat is dus drie uur fietsen en sommigen kozen er zelfs voor om negen uur lang te fietsen. En met succes, want aan het eind werd het totaalbedrag van de elfde CycleSensation bekendgemaakt. Werd er vorig jaar nog 86.120 euro opgehaald tijdens de jubileumeditie, dit jaar werd er nog een flinke schep bovenop gedaan met een bedrag van 96.500 euro. De opbrengst van de volwassenen gaat naar de Roparun. [l]