Afbeelding
Foto: Google Maps

Onverharde weg tussen Wouw en Heerle 'onbegaanbaar'

WOUW/HEERLE - De gemeente Roosendaal gaat het onverharde wandel- en fietspad (Doeldreef-Kapelstraat) tussen Heerle en Wouw niet verharden. Ook gaat de gemeente geen extra onderhoud plannen aan het pad. Dat laat wethouder Inge Raaijmakers weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.

Eric de Regt wilde van de wethouder weten of zij bekend is met het pad én met de staat van onderhoud. "Over dit pad lopen ook officiële en drukbezochte wandel- en fietsroutes o.a. uitgezet door SES West-Brabant. Wij begrijpen dat onderhoud van dit, in het buitengebied gelegen, pad niet de hoogste prioriteit heeft, maar het begaanbaar houden voor fietsers en wandelaars zou toch het minste moeten zijn naar onze mening", stelt De Regt in zijn vragen.

Begaanbaar

Maar, daar is de wethouder het niet mee eens. De wethouder deelt zijn mening dat het pad grote delen van het jaar amper begaanbaar is voor fietsers, maar daar is het pad ook helemaal niet voor bedoeld. Het pad heeft als doel het ontsluiten van de landbouwpercelen. Het is dus bewust aangelegd voor landbouwverkeer. "De infrastructuur rondom Heerle en Wouw voor met name de fiets is goed, met de Bergsebaan en de Waterstraat als speciale fietsroutes."

Onderhoud

Het pad wordt nu, net als andere onverharde wegen, eens in het jaar onderhouden. Het gedeelte vanaf de bebouwde kom van Heerle richting Kerkpad/Bergsebaan wordt zelfs maar één keer per twee jaar onderhouden. "Hierbij wordt het pad geëgaliseerd en waar nodig aangevuld." De gemeente gaat dit niet vaker oppakken. "Omdat er voldoende alternatieve routes voor fietsers zijn. Voetgangers kunnen dit pad altijd passeren. Gepast schoeisel is daarbij wel nodig." [l]