HSC'28 onderuit in doelpuntenfestijn in Welberg

HEERLE - Na de winst op NVS en het gelijke spel tegen Graauw, kon HSC’28 nog een rol van betekenis spelen in de tweede periode. Hiervoor was een goed resultaat in en tegen Welberg noodzakelijk.

De laatste seizoenen is SC Welberg een lastige tegenstander gebleken. Zo eindigde de thuiswedstrijd eerder dit seizoen in een 3-3 gelijkspel.

De wedstrijd

HSC’28 begon voortvarend aan het duel. Na ruim één minuut spelen nam het al de leiding. Een indraaiende vrije trap werd door de Welberg-keeper niet goed verwerkt, waarna Barry Perk van dichtbij de 0-1 kon maken.

Het leek een mooie middag te worden voor de rood-zwarten. Echter verliep het restant van de wedstrijd anders. Door weifelend optreden van de defensie van HSC’28 stond 25 minuten later een 3-1 stand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

De ploeg van Peter Deelen wist via Sander Feijen en wederom Barry Perk voor rust de schade nog te repareren, waardoor beide ploegen met een 3-3 tussenstand aan de thee gingen.

Tweede helft

Na rust wilde HSC’28 doordrukken, maar het was Welberg dat via een penalty en een droge knal al binnen tien minuten in de tweede helft op een 5-3 voorsprong kwam. Sander Feijen zorgde voor 5-4 en kreeg na een indrukwekkende solo nog een grote kans op de gelijkmaker, maar wist deze niet te verzilveren. Het slotakkoord was vervolgens voor Welberg dat met 6-4 de wedstrijd besliste.

Aanstaande zondag 9 februari, staat de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Sluiskil op het programma. De uitwedstrijd eindigde in een 1-7 overwinning voor HSC’28. De aftrap op sportpark Harella is om 14.30 uur. [l]