Cello Octet Amsterdam
Cello Octet Amsterdam Merlijn Doomernik

Mariadalconcert met Cello Octet Amsterdam

ROOSENDAAL - Op vrijdag 13 maart a.s. organiseert Rotaryclub Roosendaal Donkenland voor de twaalfde maal in successie het Mariadalconcert, een muziekavond met jonge musici.

Wij hebben voor deze gelegenheid een uniek ensemble bereid gevonden om voor het goede doel op te treden: het Cello Octet Amsterdam. Daarnaast zal ook de cellist Marien van Staalen optreden.

Het Cello Octet Amsterdam is een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. Optredens over heel de wereld en nu in de kapel van Mariadal in Roosendaal. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zegt in een interview: “Overal waar ik speel, Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken”. Het octet is: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torringa, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst. Er zal o.a. werk worden gespeeld van Philip Glass, Arvo Pärt, Bach en Bizet.

Marien van Staalen, voormalig eerste cellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vanaf het begin muzikaal adviseur van het Mariadalconcert, neemt 13 maart afscheid met een muzikaal adieu. Hij wordt opgevolgd door Martyn Smits, Managing Director van de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

De ondersteuning van de Franciscanes zuster Julia Ordenez-Pavez die als eerste vrouw een parochie in Salvador in het noorden van Chili toegewezen krijgt. Dit in het kader van het besluit van paus Franciscus om in bepaalde delen van Zuid-Amerika vrouwen toestemming te geven om een parochie te leiden. Het geld zal met name worden besteed aan het geven van cursussen aan vrouwen om hen vaardiger te maken en beter bestand te doen zijn tegen onderdrukking en miskenning.

Kaarten bestellen via g.sturm@live.nl of tel. 0165-534271. [l]