Inspirerende film over autistische jeugd

ROOSENDAAL - Vrijdagmiddag 14 februari vertoont Spirit in Roosendaal samen met filmhuis Cinema Paradiso in het Citytheater te Roosendaal de nieuwe én actuele film Hors normes.

Marjeet Verbeek van Spirit: “Het is een waargebeurde, schrijnende, maar ook hartverwarmende en inspirerende film over de opvang van ernstig autistische jongeren én kansarme jongeren." Na afloop van de vertoning zal Mijke Mol, in Noord-Brabant werkzaam met deze groep jongeren, vertellen over haar ervaringen. De film uit 2019 van Eric Toledano en Oivier Nakache (de makers van Intouchables) vertelt over Bruno en Malek die zich in Parijs met hart en ziel inzetten voor de opvang van ernstig autistische én kansarme jongeren voor wie binnen de samenleving niet zomaar plaats is. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno de autistische jongeren een thuis in zijn (joodse) opvanghuis. Zijn (islamitische) vriend Malek begeleidt vanuit zijn organisatie kansarme jongeren uit achterstandswijken. Hun opvang komt echter onder druk te staan door geldnood, te weinig opvangplekken én de inspectie die een onderzoek instelt, omdat de organisatie een helder protocol mist.

Vrijdag 14 februari 14.00-17.00 uur, Citytheater, Brugstraat 48, Roosendaal. Voor info: www.spiritinroosendaal.nl of via: spiritinroosendaal@gmail.com. [l]