Goede eerste kwalificatie voor de turnsters Dynamo Roosendaal

ROOSENDAAL - Voor een groot deel van de A selectie van Dynamo Roosendaal stond dit weekend in Eindhoven de eerste kwalificatie voor de landelijke halve finale van het NK op het programma. Voor deze turnsters een eerste test op landelijk niveau.

Zaterdag was voor de trainsters een lange dag met in iedere ronde turnsters uit de selectie.

Zaterdag begon vroeg met de instappers N1 Sarah, Luna en Emely. De instappers turnen iedere wedstrijd een beetje beter. Sarah wist door een foutloze wedstrijd zelfs het podium te halen in deze eerste landelijke wedstrijd. Het zilver was voor haar. Emely eindigde knap op plaats 7 en Luna op plaats 14.

In de tweede ronde kwamen de jeugd 1 N2 turnsters Loïs, Elin en Dewi uit. In deze categorie was het Elin die op een glansrijke manier de winst pakte. Vol overtuiging was het goud voor haar. Dewi en Loïs turnden een goede wedstrijd muv. balk waar het een en ander mis ging. Dewi eindigde toch nog op een mooie 4e plaats. Loïs op plaats 12.

De derde ronde was voor Joany die turnt in de jeugd supplement C. Goede leermomenten en ze kan echt wel goed mee in deze klasse. Een mooie 4e plaats voor haar.

In de vierde ronde kwamen de junioren supplement B, Esmee en Joëlla, uit. Zij waren gesplitst over twee banen. Beiden wisten ze op plaats 9 te eindigen in deze eerste kwalificatie.

En als laatste deze dag in de laatste ronde de senioren supplement A Iefke en Manouk. De senioren turnden hun kwalificatie in een ontspannen sfeer. Manouk eindigde met ruime voorsprong op plaats 1. Iefke was zelf niet geheel tevreden over haar turnen maar de trainers deelden deze mening niet. Zij eindigde knap op plaats 4.

Op zondag was het wederom vroeg dag voor de trainsters van de A selectie want ook deze dag moesten er drie turnsters van de A selectie turnen.

In de eerste ronde de pupillen 1 N1 Bryanna en Naomi. Naomi en Bryanna turnden een goede kwalificatie. Naomi eindigde op plaats 5 en Bryanna op plaats 6. Verbeterpunten zijn hier zeker nog aanwezig. Of er meer in zit dan dit, zal moeten blijken. De concurrentie is ook erg goed. En als laatste voor Dynamo dit weekend mocht pupil 2 N1 Kyara in de tweede ronde van deze dag turnen.

Kyara turnde zich na drie toestellen richting het podium. Op haar laatste toestel gaf ze deze helaas weg en eindigde op plaats 5.

Knappe prestaties voor deze turnsters op deze zondag ochtend.

Het was wederom een mooi turnweekend voor de turnsters van de A selectie de meeste turnsters hebben zich hiermee al verzekerd van de halve finale met nog een kwalificatie in het verschiet. Volgende week weer richting Breda voor de regiotoestelfinales voor deze turnsters. [l]