Zakelijk zege voor de heren van Moriaan Symmachia

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag speelde heren 1 van de Moriaan Symmachia een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. Een wedstrijd waarbij de verwachting is dat de nummer 4 van de ranglijst gemakkelijk zou moeten winnen. De praktijk wijst uit dat dit lang niet altijd het geval is, getuige het recente setverlies van de koploper bij deze hekkensluiter.

Symmachia heren 1 startte de wedstrijd goed, waarbij direct een flinke voorsprong werd genomen. Vooral de middenspelers waren zowel aanvallend als blokkerend op dreef.

Erasmus Volley probeerde zich nog terug te knokken in deze set, maar Symmachia hield een ruime marge. De set werd uiteindelijk met 25-17 winnend afgesloten.

De tweede set startte Symmachia wat stroever, waardoor Erasmus Volley in het begin van de set kon bijblijven. Toch kon Symmachia al vrij snel een gat slaan, waarbij alle aanvallers de punten binnen sloegen. Ook deze set werd uiteindelijk simpel gewonnen met dezelfde score als in de eerste set, 25-17.

De derde set was de spannendste van de wedstrijd, waarbij Symmachia een aantal keer een voorsprong van 5 punten zag slinken tot 2 punten.

Erasmus Volley streed voor hun laatste kans, maar mede door een sterke serie servicebeurten werd ook deze set winnend afgesloten door Symmachia, 25-20.

Om de wedstrijd met de maximale score te winnen, moesten de heren er voor zorgen dat ze in deze laatste set niet verslapten. In deze set kon Erasmus Volley in het begin van de set nog even bijblijven. Echter, na een wederom goede serviceserie was Erasmus Volley definitief verslagen en werd de set zeer gemakkelijk gewonnen. Het werd 25-10 en daarmee konden er 5 punten bijgeschreven worden.

Concluderend was het niet de beste wedstrijd van dit seizoen, maar uiteindelijk boekten de heren een zakelijk 4-0 zege. [l]