33e wa neie bal ut ellufde

ROOSENDAAL - Op maandag 24 februari vindt alweer het 33e draai t mar om 33e Wa Neie Bal van zeulband Ut Ellufde plaats in het mooie en gezellige leutkot de Veestallen op de Kaai.

Traditiegetrouw begint het bal weer om 11.11 uur en omdat dat heel vroeg is en sommigen onder ons en de meeste tullepetaonen nog een kater hebben, zorgen we ook dat er een ontbijt is met van alles en nog wat, het bekende Wa Neie bal ontbijt.

Veel Tullepetaonen starten met hetzelfde waar ze de avond van tevoren mee gestopt zijn en kun je er weer volop tegen aan. Omdat Café De Veestallen bijna op de startlijn van de Draai van de Kaai ligt kun je hier dan starten met de leut en dan hierna door naar de stad. Indachtig het motto Draai t mar om is niet te doen want dan ga je de stad uit.

Traditie
Ut Ellufde organiseert het Wa Neie Bal alweer voor het 33e jaar dus we mogen naast de Draai en Kermiskoers gerust van een traditie spreken binnen Tullepetaonestad en ook de Kaai is hiervoor “the place to be“. We hebben weer een heleboel bandjes gevraagd om wat nummers te komen blazen. Dus alle brakskes, prallekes, vaders, moeders, Tullepetaonen van mijn, ons en jullie stadje, zijn allemaal welkom op 24 februari bij Ampie en Ut Ellufde in de Veestallen.

Entree is natuurlijk gratis en zo’n 13 bandjes komen die dag muziek maken op ons podium. De bandjes krijgen allemaal nog een opdracht tijdens hun optreden, maar wat dat is blijft nog geheim. Uiteraard hebben we ook de prins, ons narreke en de sjampetter gevraagd of ze weer langs komen op ons bal en ook die willen het niet missen want we organiseren dit al 33 jaar.
Dus maandag 24 februari, 2 dagen voor het einde van het leutfeest en 2 dagen voor het askruiske kunnen jullie vanaf 11.11 tot 17.00 uur carnaval komen vieren op het 33e Wa Neie Bal. [l]