Debuut van Narreke Doremi.
Debuut van Narreke Doremi. Foto:

AGENDA

Donderdag 20 februari

Inloop 55+

10:00 | Parrotia

Wekelijkse inloop voor de 55 plusser bij "Ons Marie" met vragen over Laptop, tablet en smartphone.

Dans en meditatie voor 50+

13:30 | St. Josephkerk

Start van de voorjaarscursus Dans en meditatie voor 50+ in de dagkapel van de St Josephkerk te Roosendaal. Georganiseerd door MEDANS. In een ontspannen sfeer dansen op muziek en als afsluiting meditatie. Ervaring is niet nodig. Aanmelden: Kijk op de website www.medans.jouwweb.nl of mail aan medans2018@outlook.com. Plaats: Dagkapel St Josephkerk, St Josephstraat 2 te Roosendaal.

Optreden zangeres Marianne bij KBO

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Op donderdag 20 februari is er een optreden van zangeres Marianne Rommers-van Dorst. Zij is 57 jaar en geboren en getogen in Roosendaal. Sinds 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in de hits van de jaren '50 tot ongeveer de jaren '80. Deze passie deelt zij graag met veel succes met het publiek. Ze is een allround zangeres en heeft programma's voor elke gelegenheid. Van 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Keijenburg.

Wereldliederen zingen

19:30 | The Soulcircle

Donderdag 20 februari kan ieder wereldliederen zingen in The Soulcircle, Damastberg 110 te Roosendaal. Koorervaring is niet nodig, wel zin in zingen! Aanvang 19.30 uur. Info en aanmelden bij wilma.van.ineveld@hetnet.nl.

Vrijdag 21 februari

Optocht bs de Heiberg

13:11 | Bs De Heiberg

Vrijdag 21 februari zullen de kinderen van basisschool de Heiberg in de Tolberg weer hun jaarlijks terugkerende carnavalsoptocht houden. De leutige stoet zal die dag van 13.11 tot 14.11 uur over de Enclaveberg trekken. Na de optocht gaan alle prallekes en brakskes van de Heiberg samen nog een leutig feestje bouwen op hun school, die elk jaar met carnaval wordt omgedoopt tot Tollekeskot.

Makkeluk Zat Aovond

20:00 | De Moriaan

Met Makkeluk Zat in 't Moriaons Braobaant Casino. Las Vegas is er niets bij! Wie nie waagt, wie nie drinkt! Al gaat iedereen op zijn kop staan. Komen dus!

Zondag 23 februari

Makkeluk Zat: Pattelullen

14:00 | De Moriaan

Tullepetaons pattelullen met Makkeluk Zat op 't Pirresplein (Tongerloplein). Traditioneel zal Priens Markus I met zijn team, waarin Narreke Doremi haar debuut zal maken, het spits afbijten tegen het team van Makkeluk Zat, waarna iedereen deze middag in de gelegenheid is dit welbekende spelletje te spelen en de strijd om de ‘gouwe pattelul’ aan te gaan met de andere teams. Zondag 23 februari, wel (gratis) inschrijven vanaf 14.00 uur, binnen in de Moriaan rechts achteraan in de hoek. Teams bestaan uit 3 spelers en/of speelsters jong of oud.

Paplaandse Kiendermiddag

15:00 | De Geerhoek

De paplaandse kiendermiddag 23 februari, aanvang 15.00 uur, CC de Geerhoek Wouw. Op zondag 23 februari organiseert de stichting vrienden van carnaval wouw weer de traditionele Kiendermiddag. Een feestje voor de allerkleinste papboerkes en boerinnekes. De papboerkes en boerinekes kunnen zich vermaken met kleurplaten, tekenen, knutselen of worden gesminckt. Ook deze middag zal er zoals vorig jaar weer een speciale act zijn. De middag wordt natuurlijk afgesloten met het reeds beroemde traditionele frietekes eten met Priens Eduward d'un jirste, Nar Arretje en Adjudant Hannes.

Maandag 24 februari

Konsert Vor de Moriaon

19:45 | De Moriaan

Het Tullepetaonse 'Konsert Vor de Moriaon' orkest, Makkeluk Zat wordt bijgestaan door vele muzikale vrienden. Onze Hoogheid Priens Markus I, Sjampetter Rinus en Narreke Doremi zal er een prachtig muzikaal feestje gebouwd worden. Een schitterende ouverture gevolgd door een aantal prachtige muzikale en vocale nummers waarin echter ook weer vanalles staat te gebeuren. Konsert wordt afgesloten met het New Start van de voormalige Trommelaeren van Roesendaele. Iedereen is hierbij uitgenodigd op maandag 24 februari op het Pirresplein… vor de Moriaon, aanvang konsert 20.00 uur.

Carnavalsband d'Ammeraante

19:00 | Café De Veestallen

Het 33 jarig bestaan van carnavalsband d'Ammeraante is al gevierd met een "reseptie" maar dat doen we op carnavalsmaandag nog een x dunnetjes over in stamcafé de Veestallen waarvoor éénieder is uitgenodigd.

Dinsdag 25 februari

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdag middag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. Toegang gratis.

Woensdag 26 februari

Kindermiddag

12:00 | Leger des Heils

Woensdag 26 februari wordt er in Bij Bosshardt een kindermiddag georganiseerd. Om 12.00 uur pannenkoeken eten en daarna koekjes bakken en spelletjes doen. Aanvang 12.00-16.00 uur. Leeftijd: 4 t/m 8 jaar. Opgeven: tot dinsdag 25 februari. Adres: Lindenburg 87A.

Iedereen is uitgenodigd om mee te zingen, feesten, dansen en sjansen.
Van l.naar rechts: Ton de Hoog, Wilma van Ineveld, Piet Somers