Turnsters eerste wedstrijdronde.
Turnsters eerste wedstrijdronde.

Regiofinales B-selectie Dynamo Roosendaal

ROOSENDAAL - Op zaterdag 15 februari deden 17 turnsters van de B-selectie Dynamo Roosendaal mee aan de regiofinales en een turnster had haar toestelfinales. Door mooie resultaten tijdens de voorwedstrijden hadden al deze turnsters zich voor deze regiofinale geplaatst. Er werd goed geturnd met als resultaat 5 medailles en 9 plaatsingen voor de landelijke wedstrijden.

Als eersten waren de instappers Amy Moos en Iris Rens, de pupillen 1 Floor Snoek en Semm van Ginneken, jeugdturnster Maud van den Maagdenberg en de junioren Kira Lijten en Isa van Oostveen aan de beurt. Amy turnde haar beste wedstrijd van het seizoen. Ze had het 3e punt op balk en werd allround knap 5e. De afgelopen weken heeft Iris hard getraind op de verbetering van balk, daarop ook haar beste score van dit seizoen. Allround een goed resultaat en trots op haar 10e plek.

Na eremetaal voor zowel Floor als Semm in beide kwalificaties zetten zij ook vandaag een goed resultaat neer. Met een 2e plaats voor Floor en een 3e plaats voor Semm mogen zij samen door naar de halve finale NK. Maud turnde een super wedstrijd met het hoogste punt op vloer, het zilver was dan ook voor haar. Isa werd 7e met het ook hoogste punt van allemaal op vloer. Kira turnde een goede wedstrijd, ze heeft zich op veel vlakken verbeterd en werd knap 14e. Maud en Isa plaatste zich ook voor de halve finale NK.

Daarna was het de beurt aan de Pupillen 2 Lina van Peer, Sharina Rommens en Fieke de Bruijn, Jeugd 1 Fenne Dictus, Mara Storelli en Loes Lewiszong en de senioren Guusje Paassens, Bo Mangelaars, Sharon Franken en Floor Lewiszong.

Door een val van balk verspeelde Fieke jammer genoeg een podiumplaats, ze werd 4e. Dit was gelukkig wel voldoende voor doorstroming naar de landelijke halve finale. Lina was erg zenuwachtig, maar turnde toch een goede wedstrijd en werd 10e en Sharina 13e in dit sterke deelnemersveld. Fenne was deze keer wat zenuwachtiger dan anders, maar desondanks behaalde ze een prachtige 2e plaats met een nieuwe opsprong op balk en het hoogste punt op brug. Ze is daarmee geplaatst voor de halve finale van het NK. Mara turnde voor het eerst streksalto van brug wat haar op dat toestel een mooie 2e plek opleverde. Allround werd ze 5e. Loes had jammer genoeg een mindere dag, maar turnde ook een salto van brug en had een goede 2e sprong, voor haar een 7e plek. Guusje turnt tot nu toe een sterk seizoen en vandaag wist ze zich met haar 4e plek te plaatsen voor de halve finale NK samen met Bo. Na een jaar bijna niet te hebben geturnd door drukte van school is Bo in september weer volledig gaan trainen en haar doel is bereikt, plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Floor had een sterke vloeroefening, maar liet jammer genoeg teveel liggen op de andere toestellen. Hopelijk lukken de nieuwe onderdelen op brug volgende keer wel. Deze finale een 18e plek. Voor Sharon zoals altijd een prima sprong, maar helaas wilden de andere toestellen deze keer minder lukken, een 20e plek voor haar.

Als laatste mocht Victoria haar toestelfinales turnen. Zij heeft zich in een eerder stadium al geplaatst voor de kwartfinale NK. Voor vandaag had zich knap voor alle toestellen geplaatst dit eerste jaar in de hogere 2e divisie. Onverwacht haalde ze haar nieuwe onderdeel kip handstand op de brug waardoor ze van schrik er vanaf viel. Wel een mooie zilveren medaille op vloer voor haar.

Een goed wedstrijdweekend voor de turnsters en trainsters van de B selectie! [l]