Afbeelding
Foto: Koen Mol

Annemarie Snels presenteert haar thrillerdebuut

WOUW - Annemarie Snels (48) uit Wouw presenteert op vrijdag 5 juni haar thrillerdebuut en daarmee komt na jaren één van haar grootste dromen uit. Het publiceren van een thrillerdebuut is een wens die ze als puber al had. De thriller 'Waterval' gaat in op de 'je leeft maar een keer'-maatschappij, maar wat zijn de consequenties?

DOOR ONZE REDACTIE

Over je droom volgen weet Annemarie Snels alles. Jarenlang liep ze rond met de wens om een boek te schrijven, maar op haar 47ste was de tijd eindelijk rijp om daadwerkelijk te starten. "Op dat moment wezen allerlei omstandigheden in mijn leven me naar hetzelfde actiepunt: tijd vrijmaken voor het schrijven van mijn boek. Ik was nieuwsgierig of ik überhaupt een dik boek zou kunnen schrijven dat ook nog eens vlot leesbaar is. Ik hou zelf niet van trage sfeerbeschrijvingen en ellenlange gemoedstoestanden in boeken. Die houden het verhaal zo op."

Het plot

Waterval speelt zich af in Zwitserland waar 'watervallen als dodelijke wapens rijkelijk stromen'. Het gaat over Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, die haar grote liefde Uwe maar niet kan vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie? Rampzalige gevolgen van ultieme wraak lopen als rode draad door het boek vol spanning en intriges. "Waterval voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters", vertelt Annemarie Snels enthousiast.

Enthousiaste reacties

De auteur hoopt natuurlijk op enthousiaste lezers die met Waterval heerlijke leesuurtjes voor zichzelf hebben. "Ik hoop op goede recensies en natuurlijk op leuke ontmoetingen met lezers die in de rij staan voor een gesigneerd exemplaar van Waterval en op die manier mijn droom meebeleven. Een consequentie kan zijn dat niemand mijn droom wil delen. Dat zou enorm jammer zijn, voor mij én voor de fervente lezers van spannende boeken. Waterval is een origineel verhaal met een einde dat ik zelf niet eens verwachtte," zegt de thrillerdebutante mysterieus.

Schrijversbloed
Hoewel het schrijven van een boek nieuw is voor Annemarie Snels, heeft ze zich beroepshalve altijd ingezet om woorden op een mooie, heldere en leesbare manier neer te zetten. "Mijn lerares Nederlands van mijn eindexamenjaar op de Havo zag al iets van het schrijversbloed in mij. Ze adviseerde me boeken te gaan schrijven. Sinds de afronding van de Academie voor Journalistiek in Tilburg (1996) is schrijven mijn vak. Eerst als journalist en later als tekstschrijver. Vandaag de dag ben ik een schrijvende communicatiemedewerker voor een werkgever die me alle ruimte geeft mijn droom als auteur waar te maken. Echt super."

Wie is Annemarie?

Annemarie is in 1971 geboren in het dorp Wouw. In 2004 trouwde ze met Koen en inmiddels is ze moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met haar gezin woont ze inmiddels in Roosendaal. In haar vrije tijd zingt ze bij popkoor Akkoord. Ze omschrijft zichzelf als een introvert met een sociaal randje. "Ik vind het heerlijk om alleen (zelfstandig) mijn ding te doen. Op zijn tijd organiseer ik een feestje of een BBQ en dan omring ik me met vrienden en familie. Erg gezellig." Sporten is niets voor Annemarie, liever gaat ze wandelen of fietsen in de natuur en naar het theater.

Signeersessie
Annemarie Snels houdt haar eerste signeersessie op zaterdag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij Blz. Roosendaal, Dijkcentrum 16 in Roosendaal. [l]