De Roosendaalse binnenstad is onderwerp van debat op 10 maart.
De Roosendaalse binnenstad is onderwerp van debat op 10 maart. Internetbode

Debat over Roosendaalse binnenstad op themabijeenkomst

ROOSENDAAL - De binnenstad van Roosendaal heeft de laatste jaren grote veranderingen ondergaan. Oorzaken daarvan zijn onder meer de economische crisis die zich vanaf 2008 manifesteerde, het veranderde kooppatroon van consumenten en de reactie op deze ontwikkelingen door middenstanders, vastgoedeigenaren en de overheid.

Tijd om eens stil te staan bij hoe het er nu precies voorstaat met de binnenstad van Roosendaal. Daarom organiseert de lokale afdeling van de VVD een themabijeenkomst ‘het kloppend stadshart van Roosendaal’. De bijeenkomst vindt plaats op 10 maart.

Twee gastsprekers zullen het onderwerp inleiden. Rob Weiss is als directeur van Ik Onderneem! In tal van gemeenten actief met de herorganisatie en professionalisatie van binnensteden, dorpskernen en centra. Ook begeleidt hij ondernemers(verenigingen) bij het in onderlinge samenwerking op de kaart zetten van een winkelgebied, gestructureerd en duurzaam.

De andere inleider is Tweede-Kamerlid Thierry Aartsen, VVD-woordvoerder over het midden- en kleinbedrijf. Hij toert momenteel door Nederland met zijn ‘MKB Factory’ en zal in Roosendaal graag met betrokken inwoners in debat gaan over de toekomstmogelijkheden van de binnenstad.

Op het programma staat voorts een paneldebat, waaraan onder anderen door wethouder Cees Lok (VVD, binnenstad, economie en mobiliteit) en plaatselijke middenstanders zal worden deelgenomen. Uitgebreid zal worden stilgestaan bij de herontwikkeling van de Roosendaalse binnenstad. Een proces dat – op initiatief van de VVD – is ingezet in 2012 met de bestuursopdracht ‘Een stad is meer dan steen‘. Deze uitdaging heeft een looptijd van veertig jaar en de ambitie is een centrum te creëren ‘dat compacter wordt, maar grootser aanvoelt’.

Een aantal projecten is al gerealiseerd (de ‘cityring’, herinrichting Nieuwe Markt), andere projecten vergen een langere adem, zoals de herinrichting van straten en gebieden die door leegstand zijn getroffen.

De themabijeenkomst begint op 10 maart om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) bij Sieben Recreatie, De Stok 4. Toegang gratis. Wel wordt het op prijs gesteld als bezoekers zich per e-mail aanmelden via secretaris@roosendaal.vvd.nl. [l]