Sterren genoeg in de kinderoptocht van Puitelaand. FOTO M. POLDERMANS
Sterren genoeg in de kinderoptocht van Puitelaand. FOTO M. POLDERMANS M Poldermans

Wat een sterren in Puitelaand

HEERLE - Vrijdag voor de carnaval is het altijd een bomvolle agenda in Puitelaand. Traditiegetrouw is ’s morgens het moment van de sleuteloverhandigring. Niemand minder dan Burgemeester van Midden kwam de sleutel uitreiken aan Prins Ruben I van Puitelaand. Daarna ging de burgemeester samen met alle kinderen van basisschool Berkenveld in de polonaise. Dit was het startschot van de carnaval in Heerle.

Na wat gefeest te hebben in de school begon de grandioze kinderoptocht. Wat een creatieve sterren waren daar bezig geweest, wat een mooie wagens en ludieke acts er voorbij trokken in Puitelaand. De ogen deden gewoon pijn van alle stralende sterren. Het weer was uitstekend om een mooie optocht te lopen. Deze optocht had alle vormen en maten van sterren van popsterren tot astronauten en de glazen bol ontbrak ook niet. Ook grootste boerin Fientje Flits kwam vaak naar voor in deze creaties. Dit is namelijk het tiende en het laatste jaar voor deze rots in de branding. Gelukkig had onze boerin al een speciaal voor haar ontworpen zakdoeken rol gekregen want deze had ze wel nodig. Nar Cobus, Pliesie d’n Kwaoker en Prins Ruben waren er natuurlijk ook bij en zij werden veelvuldig uit het publiek gehaald om mee te doen met allerlei stunten van deze jonge bouwers.

Er waren voor ieder klas bokalen gemaakt en er was ook een medaille voor alle deelnemers aan de optocht. Maar de 1e prijs ging naar Siebe de 2e prijs ging naar Floor R. en de 3e prijs ging naar Mats en Thije. Ook had René Schepers namens het net-niet-meer-jeugdbal/de ouderenmiddag een bokaal gemaakt. Deelnemers van dit bal hebben ook gejureerd en zij hebben groep 1 & 2 uitgekozen om hun bokaal in ontvangst te mogen nemen. Foto’s van deze activiteit zijn te vinden op www.puitelaand.info.[l]