Wielerseizoen RTC de Bidon gaat van start

ROOSENDAAL - Op zondag 8 maart start het fietsseizoen weer voor RTC de Bidon. De Roosendaalse toerclub rijdt tussen 8 maart en 18 oktober iedere zondagochtend een rit door West-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland of de provincie Antwerpen.

In de maanden maart en april staan de ritten vooral in het teken van het opbouwen van de conditie. Vanaf eind april bedraagt de afstand telkens 100km, met daarnaast enkele grotere klassiekers van 160km. De 160km ritten gaan dit jaar naar De Bockenreyder in Esbeek, een rit door de zak van Zuid Beveland en een rit richting De Brouwersdam. Alle ritten bij de Bidon worden vooraf door één van de leden verkend, zodat we tijdens de rit niet voor onverwachte wegafsluitingen komen te staan.

Alle ritten vertrekken vanaf café Huis ten Halve aan de Kruisstraat/Passenberg. Bij ritten van 80km of langer wordt er na ca. 2 uur gestopt voor een koffiepauze.

Fietsers die graag een keer mee willen rijden en die een snelheid van 30km/h aankunnen zijn altijd welkom om op een zondagochtend aan te sluiten. Het dragen van een valhelm wordt binnen de vereniging als een vanzelfsprekendheid gezien.

Programma: 8 maart, vertrek 9.00, afstand 65km, richting Prinsenbeek; 15 maart, vertrek 9.00, afstand 70km, richting Dinteloord; 22 maart, vertrek 9.00, afstand 75km, richting Rijsbergen; 29 maart, vertrek 8h30, afstand 80km, richting Putte. [l]