Rein Taheij
Rein Taheij

Pluim voor Rein Taheij van BC Kurketrekkers

ROOSENDAAL - Prins Markus van Tullepetaonestad heeft de 8e (Vosse)pluim uitgereikt aan Rein Taheij van bouwclub De Kurketrekkers.

De onderscheiding bestaat uit een speciaal voor dit doel ontworpen trofee, een draaginsigne en een geldbedrag van 111 euro.

Bijzondere verdiensten

De Pluim is bedoeld voor Tullepetaonen met bijzondere verdiensten op het gebied van het Tullepetaons jeugdcarnaval. Rein Taheij heeft de Pluim ontvangen omdat onder zijn leiding bouwclub De Kurketrekkers en het Jan Tinbergen College samenwerken in een uniek project: het bouwen van een eigen carnavalswagen.

Techniekafdeling
Zo’n 30 leerlingen van de techniekafdeling Mavo to do (Techniek, Onderzoek, Design en Ontwerpen) waren daarvoor de laatste weken kind aan huis bij De Kurketrekkers waar ze leerden wat er bij het bouwen van een praalwagen komt kijken.

'Vorig jaar is begonnen met het bouwen van een grote Tullepetaon' aldus Rein Taheij. Het plan is die elk jaar mee te laten rijden in de optocht en in te zetten bij evenementen.

Toevoegingen

Steeds wordt er iets toegevoegd. Het is de bedoeling dat de Tullepetaon elke keer completer wordt en dat uiteindelijk alles kan bewegen: ogen, vleugels, bek, nek… In de lessen Techniek wordt hieraan gewerkt.

VossePluim
De VossePluim werd eind 2012 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Ad Vos als voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal en tijdens carnaval 2013 voor de eerste keer uitgereikt. Op verzoek van Ad Vos werden cadeaus ter gelegenheid van zijn afscheid gereserveerd voor het elf keer, jaarlijks, uitreiken van de prijs.

Commissie

Voor het toekennen van de Pluim is indertijd een commissie in het leven geroepen onder voorzitterschap van Ruud van Osta met als leden: Meike van Deelen, Miranda Veraart, Bram Linders en Jamy Rockx.

Eerdere winnaars
De Pluim 2020 is de achtste in zijn serie. Eerdere winnaars waren Lenny Hamans (2013), Wa Nukt Da Nou (2014), RAC (2015) en Bert Mathijssen (2016), Martine van de Kar (2017), De Kwèèkers (2018) en de Gertrutten Van Slag Band (2019). [l]