Tweetallen schaaktoernooi FOTO: FRANS PEETERS
Tweetallen schaaktoernooi FOTO: FRANS PEETERS Frans Peeters

ZHE Trading BV Tweetallen Toernooi

ROOSENDAAL - Op zaterdag 4 april wordt het toernooi voor de 31e maal gehouden. Ook dit jaar onder auspiciën van De Pion georganiseerd door Stichting Schaak Promotie.

Dit jaar zal er echter niet in 2 maar in 3 groepen gestreden gaan worden! In de “Master” groep, welke uitsluitend zal bestaan uit titelhouders, zal er gestreden worden om het Open “Master” Tweetallen kampioenschap. De A-groep zal gaan strijden om de aloude Tweetallen bokaal en de teams in de B-groep strijden om de medailles voor het beste rapid tweetal.

Het toernooi vindt plaats in de Black Horse aan de Hoogstraat 7 te Roosendaal en begint om 9.30 uur. Tijdens de middagpauze ontvangt u een lunchpakket. De prijsuitreiking is rond 17.30 uur. Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties of etenswaren in de speelzaal te nuttigen.

“Master” groep en A-groep

In deze groepen worden 7 ronden gespeeld. In een ronde speelt team A (met spelers a1 en a2) als volgt tegen team B (met spelers b1 en b2): eerst a1-b1 en a2-b2 en meteen daarna volgt b1-a2 en b2-a1. Een unieke toernooiformule! Het speeltempo bedraagt 10 minuten p.p.p.p.

B-groep: Deze groep is bedoeld voor spelers op het niveau van de 5e/6e klasse KNSB. Men speelt 7 ronden waarbij men per ronde één partij speelt van 20 minuten p.p.p.p.

Prijzen per koppel
"Master" groep: 1e prijs € 600, 2e prijs € 450, 3e prijs € 300, 4e t/m 20e prijs € 50
A-groep: 1e prijs € 300, 2e prijs € 150, 3e prijs € 100 en 4e prijs € 50
B-groep: 1e prijs € 150, 2e prijs € 75, 3e prijs € 50 en 4e prijs € 25.

Inschrijfgeld is per tweetal (inclusief lunchpakket) GM, IM en oud winnaars (spelend in dezelfde opstelling) zijn vrijgesteld van inschrijfgeld. Inschrijven via: www.depion.nl Deelname aan de "Master" groep is voorbehouden aan titelhouders. Oud winnaars van het Tweetallen kunnen een wild-card aanvragen. De A-groep is bedoeld voor spelers zonder titel. Zolang er nog plaatsen vrij zijn kan men zich ook aan de zaal tot 9.30 uur aanmelden. Voorkom teleurstelling door tijdige inschrijving!

Parkeren
De locatie ligt op loopafstand van het station. Let op! In de nabije omgeving van de Black Horse is het betaald parkeren, maar speciaal voor dit toernooi is een gratis parkeerterrein beschikbaar. [l]