Zat jij bij mij op Maria Mavo?

ROOSENDAAL - Het is nu bijna anderhalf jaar geleden dat ik een berichtje via Facebook kreeg van Anja. Ze had inmiddels nóg twee oude klasgenoten opgesnord. Kathy en Mirjam. Er werd een Whatsappgroep aangemaakt om snel een nieuwe datum te prikken. Waar? In Roosendaal natuurlijk, want daar lag onze ‘roots’. Wat wel bijzonder was, niemand van ons woonde nog in Roosendaal.

Drie van de vier waren zelfs naar België verhuisd en ééntje naar Zeeland. We spraken af bij De Lodge in Roosendaal om samen een hapje te eten. Ik was best wel een beetje zenuwachtig. Zou ik ze nog herkennen? Kennen ze mij nog? Wat zouden ze nu doen? Getrouwd? Kinderen? Zóveel vragen... en dan kom ik het restaurant binnen en zie ik twee dames aan een tafeltjes zitten. Ik herkende ze direct! Wat een topavond. Corné, de ober was al drie keer naar ons tafeltje gekomen om te vragen wat we moesten eten, maar wij kwamen maar niet uitgebabbeld. Alles was direct zo vertrouwelijk en herkenbaar. Best wel een raar gevoel. We hadden ruim dertig jaar in te halen. Dat red je natuurlijk niet op één avond. Oh ja, Anja had nog een verrassing voor ons.

We waren natuurlijk kei nieuwsgierig. Er zou een ‘mysterie guest’ langskomen. Plots kwam Toon Verbraak binnengewandeld. De turnleraar van de Maria Mavo. Hij kende nog zoveel namen van leerlingen en oud-collega’s. We spraken af elkaar weer snel terug te zien. Oude foto’s werden boven gehaald en dan groeide het idee. Zullen we een reünie organiseren? Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wie? Waar? Zouden er veel komen? Opnieuw kwamen we bij elkaar en Kathy had het idee om er oud-leerling bij te halen die nog wél in Roosendaal woonde. Dat leek ons een goed plan en Marcel voegde zich met veel plezier en zijn straffe verhalen bij ons groepje. Plannen werden gemaakt, datum werd geprikt en inmiddels hangen de affiches uit in Roosendaal.

Reünie
De inschrijvingen lopen binnen. Wat het moeilijkste is aan een reünie organiseren? Iedereen bereiken. Dus…wil ik jouw hulp inroepen! Ken jij iemand die naar de Maria Mavo (Mulo) in Roosendaal ging? Laat die dan zeker even weten dat deze reünie er aankomt en zeker moet inschrijven. Leerling of leerkracht, elk afstudeerjaar is van harte welkom. Zat jij op deze middelbare school? Dan ben je er toch zeker bij hè!

Wanneer?
Zondagmiddag 29 maart 2020 in café de Moriaan op het Tongerloplein 9 in Roosendaal. We verwachten je van 14u–18u. Kom zeker op tijd, want je wilt toch niets missen. Je kunt er gemakkelijk parkeren in de Biggelaar.

Aanmelden voor 15 maart
Wat moet je doen? Je aanmelden voor 15 maart. Dit kan door €10,- over te maken op banknummer IBAN NL59 RABO 0172 4059 20 op naam van M.G.M. van Rijt. Vermeld in de opmerking jouw eigen (meisjes)achternaam & afstudeerjaar. Heb jij nog leuke oude foto’s? Of schud jij nog een paar grappige anekdotes uit je mouw? Mail ze naar mariamavo2020@gmail.com. Je krijgt 2 drankjes aangeboden, een borrelhapje en je ziet weer veel oude bekende terug. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de partners en kinderen meekomen. We betalen geen centjes terug, maar als we er nog over hebben, dan gaan deze naar een goed doel.
Zit je toevallig ook op Facebook? Volg dan de groep ‘Maria Mavo Roosendaal’.

Zeg het voort:
Mieke Frijters – Kathy Maas – Mirjam Jansen – Marcel van Rijt [l]